Ман Сити измести Ливърпул на върха в Премиершип ВИДЕО Манчестър

...
Ман Сити измести Ливърпул на върха в Премиершип ВИДЕО Манчестър
Коментари Харесай

Ман Сити докосва титлата с триумф на Олд Трафорд ВИДЕО

Ман Сити измести Ливърпул на върха в Премиершип ВИДЕО

Манчестър Сити е единствено на крачка от шампионската купа в Премиършип, откакто взе най-важния си тест - дербито с Манчестър Юнайтед. С триумфа си с 2:0 на Олд Трафорд жителите още веднъж поведоха във Висшата лига. Така три кръга преди края на сезона сините имат задатък от 1 точка пред Ливърпул на върха в класирането.

Успехът е десети подред за Сити. Сезонът за Юнайтед пък е на път тотално да се провали. Тимът е шести с 64 точки. Единственото утешение за почитателите е, че четвъртият Челси има единствено три повече и възможностите за присъединяване на " алените " дяволи в Шампионската лига и през идващия сезон не са се изпарили.

Първата заплаха в мача беше пред вратата на Юнайтед. В 19-та минута Бернардо Силва насочи топовен удар от границата на наказателното поле, само че Давид Де Хеа отрази. Последва светкавична контра, при която Лингард изведе Рашфорд самичък против Едерсон. Бразилецът обаче и съумя да избие топката от краката на нападателя.

В 36-та минута Стърлинг пропесна от добра позиция. Малко пред почивката британският национал получи от Агуеро в наказателното поле, навърза двама бранители на домакините и стреля. Де Хеа обаче сподели страховит инстикт и избави.

В началото на втората част Фернандиньо получи травма и бе сменен наложително от Лирой Сане. Малко по-късно Бернардо Силва вкара за 1:0. Португалецът влезе в наказателното поле и със мощен удар в близкия ъгъл направи Де Хеа беззащитен.

Малко по-късно Агуеро получи подаване на границата на наказателното поле и без подготовка насочи удар. Топката обаче се отби в страничната греда.

Големият късмет за Юнайтед бе минута по-късно. След безредие в наказателното поле на Сити Рашфорд някак съумя да пусне топката паралелно на голлинията. Джеси Лингард обаче не съумя да я засече.

Така се стигна до 66-та минута, когато Манчестър Сити удари за повторно. Лирой Стърлинг навлезе на скорост в наказателното поле. Германецът оправи удар с левия крайник и осъществя за 2:0.

До края Сити контролираше играта, до момента в който даже и промените на Солскяер не помогнаха на Юнайтед да стигне до почетен гол.

В битката за купата пред Манчестър Сити предстоят дуели с Лестър вкъщи и с Бърнли и Брайтън като посетител. Съперникът за купата Ливърпул има семейства на Хъдърсфийлд и Уулвърхямптън, както и посещение на Нюкасъл. За мърсисайдци предстоят и дуели против Барселона от полуфиналите на Шампионската лига. " Гражданите " пък ще се изправят против Уотфорд на финала на ФА Къп.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР