Мамо, виж така нямам корем!“, възторжено подвиква 7-годишната ми дъщеря,

...
Мамо, виж така нямам корем!“, възторжено подвиква 7-годишната ми дъщеря,
Коментари Харесай

Защо плочките не са за жени?

Мамо, виж по този начин нямам стомах! “, възторжено подвиква 7-годишната ми щерка, гледайки отражението си с „ глътнат “ стомах. На обърканото ми изражение изяснява, че еди-коя-си в групата споделила, че на който коремчето се вижда, човек е пълен. Запротестирах против тази зловредна логичност, а от вътрешната страна се свих, задавайки си въпроса какво ще се случи, когато след някоя година щерка ми е уверена, че би трябвало да има плочки на корема, с цел да е красива… Тогава аз в очите й към този момент няма да съм „ мама, която ме усеща и знае най добре “, а онази дето нищо не схваща от съвременни неща…

Точно си мислех по какъв начин да дефинирам мислите си уместно и попаднах на една прелестна публикация, която съгласно мен всяка жена би трябвало да прочете. Както и тези мъже, които обичат дамите. Казва се КОРЕМЪТ И ЖЕНСКАТА ЕНЕРГИЯ. Източник на материала, превод от съветски е Албена Люцканова, оповестен е в pomada.cc, а аз го прочетох в блога на Аида Марковска. Моля, прочетете, значимо е:

Ние знаем прекомерно малко за тази значима област в женското тяло и постоянно разрушавам своето здраве, следвайки реклами и стандарти. Затова дано да я разгледаме деликатно.
В превод от доста езици „ стомах “ значи „ живот “. Буквално казано, всеки от нас е почнал своя живот точно в корема на своята майка. За дамата коремът не е просто област в тялото – той е място на силата ѝ, източник на нейните богатства и сила, място за сътворяване на живота (просто си го представете).
Именно в корема (областта под пъпа, където се намират матката и репродуктивните органи) дамата събира своята сила, нейната съществена мощ е тъкмо там. Енергийно дамата е устроена като съд – нейната съществена мощ идва от Земята и се събира в корема ѝ. Натрупана там, тази мощ доставя цялото женско тяло, правейки го мощно женствено и безумно привлекателно.

Ако в корема силата е задоволително и тече вярно, дамата:
– е женствена, „ мека “, гъвкава;
– полова, привлекателна;
– зачева леко и износва детето;
– ражда леко (без травми);
– е уверена в силата си и е спокойна;
– е цялостна с живот, от нея безусловно извира витална сила, която ѝ е подарена от Майката-Земя;
– получава приятност от близостта си с хората и от своята половост.

Но такива дами са единици. При множеството има блокажи в региона на слабините. Защо е по този начин?
Още от детството нас ни учат, че е добре коремът да бъде стегнат, спретнат, сгънат.
Какво ни носи това?
– Блокиране на силата към останалите висши центрове;
– Неспособност да се отпуснем по-дълбоко;
– Повърхностно дишане, некадърност да дишаме посредством цялото си тяло;
– Женски болести;
– Тежък цикъл и ПМС;
– Натрупване на страхове и тревоги;
– Неспособност да получаваме наслада;
– Неприемане на личната ни женска природа;
– Твърдост, неявяване на мекост и гъвкавост;
– Напрегнат стомах = под напрежение живот;
– Изработване на мъжки качества.

Блокажите в региона на корема се образуват по няколко аргументи.
1. Главната от тях – връзките ни с нашата майка. Отначало ние сме били съединени с нея точно в корема – посредством пъпната шнур. Оттам сме получавали цялата информация за света, всичките си прекарвания. Ако бременността е била неприятна за майката, в случай че тя не е била подготвена да одобри своето дете, то самото няма да приема себе си, няма да е способно да се любува и радва, тъй като основният човек в неговия живот не му е разрешавал това.

Именно от мама се раждат доста страхове, комплекси и блокажи. Повечето дами са уловени в този капан още с раждането си.
Но от мама ние можем да получим и висша приятност и абсолютно приемане на себе си. Тя е източникът на нашия живот, а нейният стомах е източник на богатства за нас. Ако през своята бременност майката е била радостна, щастлива, очаквала е детето си, радвала му се е, в случай че го е защитавала с мислите си вътре в утробата, то ще се роди решително в себе си, ще одобри своята природа още изначало. Затова майка ни е този човек, от който би трябвало да стартираме работата над себе си. Приемането на майката = на приемане на личния стомах (своя живот, личната природа) = обич към себе си.
В този смисъл ще бъде отлично да се проработи точно вътреутробния живот. Има всевъзможни медитации в това отношение. Включете спокойна музика. Представете си себе си в корема на своята майка и по какъв начин двете сте свързани посредством пъпната шнур. Вие сте едно неразривно цяло. Вие слушате туптенето на сърцето ѝ и това е най-приятната музика за душата ви. Нужно е да си представяте по какъв начин се радва майка ви, по какъв начин ви чака (дори в случай че в реалност не е било по този начин!). Медитирайте върху най-силната връзка сред вашите тела – пъпната шнур, извор на живот за вас.
Приемете, че вие и майка ви сте едно цяло. Дишайте в един темп. Съществувайте дружно. Тя ви обича и ви пази. Тя храни живота ви. Мама… Дишайте и почувствайте връзката посред ви. Възможно е да ви се желае да плачете и това е добре. Трябва да плачете – по този начин си отиват страховете и се ражда близостта.
Подобна медитация би трябвало да се прави до тогава, до момента в който не настъпи цялостно приемане, че вие сте дете на своята майка, нейна плът и кръв, част от нея. Това освен ще задълбочи връзките ви, само че и ще ви донесе успокоение и разпределяне.

2. На второ място прекомерно постоянно блокажите в корема се образуват от травматичен полов опит. Жената се „ втвърдява “ и не желае повече да позволява до себе си мъж. Често се случва в брака тя просто да търпи и да чака по кое време ще настъпи края на половата непосредственост.
Подобен сюжет на връзки също може да бъде пренаписан. Отначало е належащо дамата да опише контузията на лист хартия и да продължава, до момента в който у нея напират думи за това. След това би трябвало да изгори листа. Следващата стъпка е въображаемо да пресъздава (онагледи) различен облик на тази непосредственост – по-приятен, носещ наслаждение и разпределяне.
Добре е дамата да организира следната процедура с мъжа си/партньора си. Тя ляга и се отпуска. Затваря очи. Мъжът ѝ/партньорът ѝ просто я гали нежно по корема по часовниковата стрелка. Някъде той оказва напълно лекичък напън, а по-късно още веднъж продължава нежно. Движенията се правят постепенно и деликатно точно в тази зона на корема, която е ниско долу в слабините, сред горната част на бедрата.
В тантрическите полови практики дамата се приготвя за непосредственост точно посредством масаж на корема. Отначало тя прави дихателна процедура, следвана от масаж на тялото и масаж на корема в региона на слабините. Чак по-късно се случва близостта, в която дамата е способна да изпита освен божествена приятност, само че и бездънен оргазъм.
Един експерт в сходни практики работеше с фригидна жена, която за 35 години нито един път не бе изпитвала наслаждение от близостта си с мъжете. Той научи нейния брачен партньор да ѝ прави масаж на корема и след няколко такива сеанса дамата почувства за първи път освен дълбока и изпълнена с доверие връзка със своя брачен партньор, само че и приятност от близостта си с него.
Трябва да предупредя, че в региона на корема се натрупва голямо количество чувства – както позитивни, по този начин и негативни. За да се стигне до прелестно чувство, би трябвало да се пусне всичко отрицателно, което се е нагнетило там. При първите сеанси масаж на корема постоянно се случва извеждането на страховете и неприятни страсти на открито да става посредством сълзи и редуциране на мускулите. Страхът постоянно ни държи в напрежение, не ни разрешава да се отпуснем, по тази причина първият стадий е да го пуснете като си поплачете. След това ще настъпи спокойствието, а след него – блаженството.

3. Следващата причина за пораждане на блокажи в корема са тежки прочувствени положения – загуба на непосредствен човек, конфликтни връзки в фамилията, съществени разочарования в живота, дълго сдържана гняв, яд, стрес, опасност за живота.
Всичко това се събира последователно и трайно в тази област. Подобни положения се претърпяват посредством писмовни практики, холотропно дишане и други

Въобще дамата би трябвало да се научи да отпуска корема си, да го приема подобен, какъвто е. Това ще ѝ помогне елементарно да износи своето дете и елементарно да роди. Много дами получават родилни контузии точно поради напрежението в тази област и бедрата си. По време на раждането е значимо коремът да е мек и провиснал. Всички вътрешни органи би трябвало да бъдат релаксирани, с цел да може родилните пътища да се разкрият оптимално необятно и детето да се роди леко. Ако преди раждането дамата е укрепвала коремните си мускули посредством коремни преси и физически извършения, без да се е занимавала с разпределяне и разпъване, съществува по-голям риск от родова контузия.

КАК ЕНЕРГИЯТА ТЕЧЕ ПРАВИЛНО?
Когато коремът на дамата е провиснал, силата тече свободно отдолу-нагоре. Тя доставя цялото тяло и храни всички енергийни центрове. Именно поради това в доста обичаи дамите са носили свободни облекла: в Русия – сукмани, в Индия – сари, в Азия – необятни поли-панталони и туники. (Българката не е изоставала от тази традиция – риза, пола, бръчник, аладжа.) По този метод силата не просто постъпва елементарно в тялото, само че и се усилва за сметка на формата на самобитния купол, който се образува към слабините и бедрата на дамата.

ДЪЛБОКО ДИШАНЕ
Сега множеството дами дишат с горната повърхнина на дробовете си. Дишането не е надълбоко и не доставя задоволително тялото с О2. Ако коремът на дамата е релаксиран, тя може да диша с него през цялото си тяло. Такова дишане успокоява, умиротворява, привежда в ред мислите, подмладява, кара силата в тялото да се движи, внася в придвижванията прелест, отмереност, еластичност.

СЕКСУАЛНОСТ И ПРИВЛЕКАТЕЛНОСТ
Мекият стомах влияе полово на мъжа, тъй като му влияе подсъзнателно като знак на мекост, деликатност, неустойчивост. На мощния мъж се нравят меки дами – освен по темперамент, само че и по осанка. Понеже външното е отражение на вътрешността.
Ако мъжът ви упорства, че би трябвало да поддържате корема си стегнат и с „ плочки “, значи на него му харесват мощни по мъжки дами. По този метод той подсъзнателно изисква от вас равни отговорности или да встъпите в ролята на водач, което е повлияно от общественото въздействие на рекламите. Не е належащо да реагирате на това. Нужно е да приемете себе си и тогава другите също ще ви одобряват каквато сте.
Мек и провиснал стомах не значи, че би трябвало да сте безусловно закръглена. Дори слабичка госпожица може да има подобен и ще наподобява доста женствено, с изящни извивки. Тъкмо това е красиво, полово, женствено.
За да постигнете това положение на инертност, ще ви оказват помощ източните танци (бели денс). Това е прелестно занятие за дами, което им оказва помощ да почувстват себе си по-привлекателни, женствени, чаровни. Тези танци оказват помощ на дамата да се освободи от блокажите и нагнетените в корема негативни прекарвания.

КАКВО НЕ БИВА ДА съдебна експертиза ПРАВИ?
– Не е удобно да се излага на прекомерна жега корема. Това блокира силата в ниските центрове и оставя по-високите изтощени.
– Не е удобно да се носят облекла, разкриващи слабините. В тази област има насъбрана доста полова сила и в случай че дамата я показва намерено, тя се изтощава прекомерно бързо.
– Не е удобно да се носят стегнати облекла. Те образуват напрежение в тялото и силата стартира да се движи по мъжки вид, формирайки мъжки качества на характера.

Коремът – това е знак на живот. Както се отнасяте към него, по този начин ще се чувствате самите вие . “

Май е пристигнало време да застанем пред огледалото и да се погледнем с цялото боготворене, на което сме способни. Особено тези елементи, които все дефинираме като прекомерно огромни, прекомерно дребни, прекомерно еди-какво-си… Обвивката е отражение на вътрешния ни свят. Това в огледалото е версията на себе си, в която се сега. За да я подобрим, е нужно първо да я приемем… с обич, изцяло, напълно и безусловно!

Автор: Елена Димитрова-Ангелова

Инфо: http://mechtazabebe.com

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР