Малцина успяха да се евакуират въпреки отворените хуманитарни коридори Бойните

...
Малцина успяха да се евакуират въпреки отворените хуманитарни коридори Бойните
Коментари Харесай

Свидетелски разкази за невъзможната евакуация от Мариупол

Малцина съумяха да се изтеглят макар отворените филантропични коридори

Бойните дейности не престават, бомби взеха цивилни жертви и унищожиха десетки домове и учебно заведение. Въпреки отворените филантропични коридори в Мариупол и Волноваха, малко на брой съумяха да се изтеглят.

Ексклузивно описват украинци, разграничени от околните си в обградения Мариупол, предава.

Син, сестра и 2-годишна племенница. Последният диалог на Елена с околните ѝ бил в сряда.

„ Моята сестра ми се обади вечерта – сподели ми: "Надявам се да се срещнем, само че бомбардират ". Това беше последното известие от нея. Моя другарка въпреки всичко е съумяла да се свърже с родственик там, само че единствено за секунди. Майка ѝ се е обадила. Успяла да ѝ каже единствено, че бомбардират улицата, на която е и моят апартамент. Тя е оглушала от силата на удара “, споделя Елена.

Казва, че фамилията и от дни не може да се изтегля: „ Днес трябваше да има евакуация. Но няма такава. Хората са се събрали на 3 пункта. Пратиха ми и фотоси, че са там, само че управляващите им споделили, че нямало да има евакуация. Коридорът бил под офанзива. Хората са покрай филантропична злополука. Няма храна, няма вода, няма медикаменти. Има и доста заболели хора. Бащата на моя някогашен брачен партньор има рак – и няма медикаменти, а той има потребност. “

От вторник Сергей също няма връзка с майка си, татко си и баба си. При последния им диалог не могъл да разбере съумели ли са да се скрият.

„ Те ми споделиха – на всички места има изстрели, на всички места има детонации. Проблем е, че баба ми е доста болна. Майка ми няма по какъв начин да я остави сама. Много ми е мъчно. Не съм спал от дни “, споделя мъжът.

Градът е без вода, ток и телефони. И Сергей, и Елена се тормозят, че поради това при нов кулоар за евакуация, околните им може да не схванат.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР