Малко след гласуването на освобождаването от поста министър на отбраната

...
Малко след гласуването на освобождаването от поста министър на отбраната
Коментари Харесай

Стефан Янев към Кирил Петков: Не съм твой министър и няма да бъда

Малко след гласуването на освобождението от поста министър на защитата Стефан Янев се обърна персонално към премиера Кирил Петков с видео, оповестено на страницата му във фейсбук. 

" Уважаеми, господин министър-председател, аз не съм твой министър. Нито съм бил, нито ще бъда. Аз съм министър на Република България и послужвам само на родината и ще продължа да го върша ", съобщи към този момент някогашният министър на защитата Стефан Янев. 

" В разгара сме на рецесия, която има капацитет да докара до пагубни последствия. От дейностите и решенията, които взимаме сега, ще зависи по какъв начин ще премине България през този сложен интервал. Перспективата не наподобява по никакъв начин добра, тъй като държанието на главните политически сили в страната сега е основано на популизъм и лансиране на прочувствени тези. Вместо да се търсят работещи решения се генерират краткосрочни политически дивиденти въз основата на страданието на хората. Уверен съм, че българските жители са мъдри и няма да позволен да бъдат употребявани в пропагандни акции в нечий интерес. Основната задача на политиците през днешния ден е да защитят съответно националния ни интерес, а той е това, което подсигурява свободата, сигурността и благополучието на българските жители. Това, което спомага да съхраним националната си еднаквост и държавността ни. Това, което ще обезпечи бъдеще на нашите деца ", сподели Стефан Янев.

Бившият министър на защитата счита, че ползата ни би трябвало да бъде предпазен и в многостранните формати, които участваме. " Но те не би трябвало да предопределят ползите ни, а са само инструментариум и механизъм за тяхното осъществяване. Не постоянно решенията, които се взимат в съюзни формати, са верни и положителни за България ", сподели Стефан Янев.

Той съобщи още, че не се усеща отговорен за нищо, което е споделил и направил, а във всичките си дейности се е водел само от ползите на България. " Когато споделям нещо, знам за какво го споделям. Когато взимам решение, знам за какво го взимам ", декларира Янев.

Накрая се обърна към премиера с думите: " Уважаеми, господин министър-председател, аз не съм твой министър. Нито съм бил, нито ще бъда. Аз съм министър на Република България и послужвам само на родината и ще продължа да го върша ". 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР