Малко след 15 часа полицията започна да извежда хората от

...
Малко след 15 часа полицията започна да извежда хората от
Коментари Харесай

Полицията извежда хората от палатките пред МОЧА

Малко след 15 часа полицията стартира да извежда хората от палатковия лагер пред Паметника на Съветската войска в София. По-рано денем към монумента бяха издигнати железни заграждения.

От обединяване " Левицата " оповестиха, че няма да реалокират лагера си в отбрана на паметника.

Паметникът на Съветската войска – с плътни огради! " Възраждане " и Левица възроптаха
Един от първите изведени сподели, че към този момент няма достъп до лагера и че в палатките са останали персонални движимости на протестиращите:

" Щели да вършат инспекции сапьорски, за бомби. Ние в случай че сме желали да взривяваме каквото и да било, като че ли щяхме да чакаме да го заградят. Ние стоим на паметника не с цел да го взривяваме, а с цел да го пазим. Те желаят да взривят паметника. Хората крещят: " Не съм извършител, пусни ме ". По този метод палатковият лагер остава " зазидан " вътре. Ако това се правеше за сигурността на хората, нямаше да ги извеждат по този метод, с полиция. Това се прави поради опита на регионалната администрация, която си е навила на пръста, че ще събори паметника, да изгони хората, да си построи скелето и да стартира с демонтажа на паметника, безусловно срещу волята на хората ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР