Малко са хората, които не обичат шоколад, а почитателите му

...
Малко са хората, които не обичат шоколад, а почитателите му
Коментари Харесай

Възможно ли е да ядем всеки ден шоколад, без да навредим на здравето си?

Малко са хората, които не обичат шоколад, а феновете му се пробват да го употребяват в по-малки количества, защото от дълго време той е считан за нездравословна храна.

Британски специалисти по диетология разгласиха публикация в The Nutrition Couch, в която акцентират, че няма нищо неприятно в това да ядете по малко шоколад всеки ден. Но е значимо да ядете вярно това лакомство. И за задачата е належащо да запомните, че две или три части шоколад дават същите чувства както и потреблението на 10 части. Нещо повече, от време на време насладата от тях е даже по-силна.

Ако преди малко сте вечеряли и ви се яде малко шоколад, това не значи, че още сте гладни. Удовлетворението, което човек изпитва от потреблението на шоколад, е най-силно при потреблението на първите няколко блокчета.

Но в случай че консумирате шоколад неумишлено, седейки пред тв приемника, това към този момент е рисково.

Ключът към вярната консумация на шоколад е да се научите да го консумирате в дребни количества, с цел да извлечете максимума от него. Но не трябва изцяло да си забранявате потреблението му - не се лишавайте от това наслаждение. Просто бъдете умерени. Умереността играе значима роля освен при потреблението на шоколад, само че и за всичко останало, написа The Daily Mail.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР