Малко преди затварянето на трансферния прозорец в Серия А стана

...
Малко преди затварянето на трансферния прозорец в Серия А стана
Коментари Харесай

България остана без играч в европейските Топ 5 първенства

Малко преди затварянето на трансферния прозорец в Серия А стана ясно, че българският национал Андрей Гълъбинов (30) напуща Дженоа и ще продължи кариерата си в Специя от Серия B.
 Гълъбинов се трансформира в воин за Дженоа  Защо хървати и сърби преобладават в Топ 5, а българските футболисти ги няма на картата
Информацията бе доказана в формалния уебсайт на втородивизионния клуб. Нападателят се раздели с Дженоа и се завърна в Серия В, където познава чудесно ситуацията от престоите си в Новара, Ливорно и Авелино. През миналия сезон той изигра 20 мача за Дженоа, в които вкара три гола, а отборът остана 12-и в крайното класиране. Специя приключи предишното състезание в Серия В на 10-то място.



Така и последният българин, който играеше в едно от петте най-силни и влиятелни европейски шампионати - Висшата лига на Англия, Примера дивисион в Испания, Серия А в Италия, немската Бундеслига и френската Лига 1, напусна огромната футболна сцена.

В началото на тази година това направи и предпоследният – Александър Тонев (28), който разтрогна контракта си със скромния Кротоне и до момента не си е намерил тим. Бившият му тим също нямаше мотиви за наслада, тъй като в края на сезона бе един от трите, които изпаднаха от Серия А.

Двамата младоци, които Славия продаде в Италия през последната една година – бранителя Петко Христов (19) във Фиорентина и нападателя Калоян Кръстев (19) в Болоня, към момента нямат формален мач за мъжете на двата клуба. Вчера Фиорентина разгласи, че изпраща Христов чартърен в Тернана в трета дивизия (Серия C), a Кръстев играе за дубъла на Болоня.

Така за първи път от много време насам нито един българин няма да играе в някое от елитните пет европейски шампионати. Това е както оценка за равнището на нашите играчи, по този начин и за положението на целия ни футбол в последните двайсетина години, артикул на които е това потомство български футболисти.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР