Малко преди откриването на Световното първенство по футбол в Катар,

...
Малко преди откриването на Световното първенство по футбол в Катар,
Коментари Харесай

Едни от най-големите футболни залози в историята

Малко преди откриването на Световното състезание по футбол в Катар, на дневен ред още веднъж са футболните залози. Милиони почитатели на най-популярния спорт в света към този момент залагат дребни, огромни и даже колосални суми, надявайки се да завоюват доста пари.

Макар че опцията да спечелим парична сума, залагайки на обичания си тим, наподобява огромна, истината е, че доста малко щастливци могат да се похвалят с това да са спечелили толкоз пари, че те да са трансформирали целия им живот.

Какъв е най-големият печеливш фиш във футбола?

Най-големият коефициент, извоюван на футболни мачове, датира от 2001 година. Тогава Мик Гибс прибавя към сметката си 500 000 паунда, откакто слага
залог от 30 пенса на колонка с коефициент 1.6 милиона към едно.

Фишът съдържа 15 мача, а шансът да бъде печеливш е изчислен на 0.0000006. Гибс сполучливо предвижда всички спечелили в четирите професионални дивизии в британския футбол и Конференциите.

В златния фиш се включва още и вярна прогноза за първенеца от шампионатите по крикет и ръгби. Последното планувано събитие е финалът от Шампионската лига сред Байерн Мюнхен и Валенсия. Двата тима приключват 1:1 в постоянното време, само че немците съумяват да победят в дългото надстрелване от бялата точка и обезпечават облагата за Гибс.

Интересен факт е, че това е втората впечатляваща победа за британеца. Той е прочут и с още един необикновен батерия от 9 срещи и коефициент 62,000/1. Това се случва през 1999-а и носи на Гибс облага от 157 000 паунда при
залог от едвам 2.5 британски лири.

Какъв е най-големият печеливш
залог на едно събитие?

Събитието, станало действителност при най-голям коефициент е невероятната купа на Лестър от сезон 2015/16 във Висшата лига. Тогава, под управлението на Клаудио Раниери, " лисиците " съумяват да шокират футболната общност и да завоюват шампионата, макар че
букмейкърите правят оценка възможностите им с 5 000/1 при започване на сезона.

Това, съгласно анализаторите, остава като една от най-романтичните истории в спортния свят, а един от залагащите съумява да натрупа 72 000 паунда със
залог от 50 английски лири от началото на сезона. Запознати настояват, че облагата му е можела да бъде и доста по-голяма, само че мъжът решил да затвори залога си още през месец март.  Две месеца по-късно евентуалната му облага се пресмята на 250 000 паунда.

Друг печеливш се оказва Лейгт Хърбърт. Той заложил 5 паунда на обичания си Лестър при започване на сезона. За страдание, Хърбърт решил да затвори 2 паунда от залога си, против сумата от 5 600, а останалите три му докарали още 15 000 или обща облага от 20 600 паунда. Ако е бил изчакал до края, фенът на " лисиците " щял да прибере 25 000 лири.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР