Малко преди началото на голямото изложение Computex 2018 в Тайпе,

...
Малко преди началото на голямото изложение Computex 2018 в Тайпе,
Коментари Харесай

Computex 2018: Nvidia наистина представи продукт с архитектура Volta

Малко преди началото на огромното ревю Computex 2018 в Тайпе, ръководителят на Nvidia приказва в продължение на два часа.
Тази тирада се събра в относително къс материал. В него са указани датите на излизане на платки за разработчици, основани на процесора Tegra от поколението Xavier и с архитектура Volta . Това е наследникът на Jetson, който се назовава NVIDIA Isaac и е част от екосистемата на Nvidia, предопределена най-вече за създаването на модерни роботизирани системи.

Процесорът Xavier съдържа 9 милиарда транзистори и обезпечава бързодействие над 30 терафлопса. Въпреки това, съгласно думите на Nvidia, чипът употребява сила едвам колкото една трета на една елементарна електрическа крушка. На една и съща поставка, до графичната подсистема Volta, включваща тензорни процесори, се намират осем процесорни ядра с архитектура ARM64.

Комплектите за разработчици, включващи Isaac са планувани да излязат на пазара при цена $1299. По време на своята презентация, Nvidia избягваше да приказва доста за анонса на новата графика и призоваваше всички да живеят в днешния ден, да си закупуват GeForce GTX 1080 Ti и да чакат поканите за профилните презентация.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР