Малко преди излизането на видеокартите GeForce RTX на пазара, започнаха

...
Малко преди излизането на видеокартите GeForce RTX на пазара, започнаха
Коментари Харесай

Подробните характеристики на графичните процесори Nvidia Turing

Малко преди излизането на видеокартите GeForce RTX на пазара, започнаха да излизат от ден на ден материали за тях. По този метод феновете на хардуера получиха опция да се срещнат с техническите елементи на устройствата. В случая, със структурата на графичните процесори, употребявани в новите 3D карти.



Към сегашен ден семейството GPU Turing включва три решения: TU102, TU104 и TU106 . Подобно на графичните процесори Nvidia Pascal, новите чипове употребяват клъстърни структури. Всеки GPC (Graphics Processing Cluster) клъстър съдържа по 8 (TU104) или 12 (TU102 и TU106) поточни SM мултипроцесора. Освен обичайните CUDA ядра, всеки SM блок включва осем Tensor ядра, употребявани в логаритмите за машинно образование, и едно RT (Ray Traycing) ядро.



И трите упоменати нагоре графични процесора се създават посредством 12 нанометров FFN софтуерен развой в заводите на TSMC. Старшите графични процесори TU102 и TU104, употребявани във видеокартите GeForce RTX 2080 Ti и RTX 2080, могат да се похвалят с съществуването на NVLink интерфейса, с помощта на което се позволява взаимната работа на две видеокарти. въпреки това, чипът TU106, употребен в GeForce RTX 2070, няма NVLink.



Техническите характерности на ядрата Nvidia TU102, TU104 и TU106 са показани в таблицата по-долу. Детайлните детайлности за графичната архитектура Turing ще станат известни този петък, на 14 септември. Именно в този ден от 16:00 часа наше време, пада възбраната за издание на материали за архитектурните особености на Nvidia Turing.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР