Малко преди атаките срещу Северен поток германската армия е регистрирала

...
Малко преди атаките срещу Северен поток германската армия е регистрирала
Коментари Харесай

Германия призна за засечени руски кораби на мястото на взривения Северен поток 2

Малко преди офанзивите против " Северен поток " немската войска е записала съветски военни кораби на мястото на атентата. Министерството на защитата в Берлин за първи път удостовери това в отговор на питане от немски медии.

През март немският уебсайт t-online заяви за скришен съветски ескорт, засечен на мястото, на което са закрепени гърмежите за газопровода „ Северен поток “ 2. Част от конвоя са били специфични кораби за подводни задачи, измежду които " СС-750 ", оборудван с миниподводница, както и подемният транспортен съд " СБ-123 ". Корабите идват в региона на 21 септември 2022 година и го напущат ден по-късно. На 26 септември тръбопроводите се взривяват.

Впоследствие изследванията на интернационалните медии потвърдиха детайлностите от разкритията на t-online. Първо Дания съобщи пред локалния ежедневник " Информация ", че е направила фотоси на корабите. Наред с други, няколко от тях са на " SS-750 ". Разследване на няколко скандинавски телевизионни станции разкри също, че някогашен английски сътрудник е засякъл радиосигнали от тези съветски кораби и по този начин е направил допустимо по-нататъшното му локализиране - макар че корабите не са предавали никакви данни за местоположението си.

След хипотетичния бойкот немските, датските и шведските правоприлагащи органи започнаха самостоятелни следствия. Швеция продължава да счита, че най-вероятният вид е закононарушението да е осъществено от държавни служби. Въпреки това немската прокуратура следи главно улики, които до момента бяха тълкувани като следи към Украйна. Все по-силни обаче са съмненията, че тези следи са съзнателно прокарани, с цел да се насочи следствието към Украйна и да се прикрият същинските причинители.

Също по този начин бе обявено, че един от главните обвинени за атентата се придвижва свободно и живее в Русия сега.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР