Малко преди атаката срещу НАП на моя компютър излезе съобщение. Знаете

Малко преди атаката срещу НАП на моя компютър излезе съобщение. Знаете ...

Изпълнителният директор на КРИБ: Хакнаха ме "Наглите-2".


Малко преди атаката срещу НАП на моя компютър излезе съобщение. Знаете ли какво им отговорих – с терористи не преговарям. Те се опитаха да видят дали в компютъра има чувствителна информация, която да бъде откупена по-късно от нас. Това заяви в ефира на Нова телевизия изпълнителният директор на КРИБ Евгений Иванов.

По думите му тези апаши могат да бъдат наречени "Наглите" 2.


"Ние сме достатъчно умни, за да не държим такава информация на този компютър. На другия ден всичко бе възстановено. Ние нямаме хакери, които да открият престъпника", посочи още Иванов.

По думите му сега вече мислят в КРИБ как да намерят най-бързия път до компетентните органи, за да се реши подобен проблем.

Според него е нужно законодателство.

"На прага със сделката с "Volksvagen", кото очаквам, изглеждаме като разграден двор. Показахме, че на това се слага край. Но не може без законодателство", смята Иванов.

"Някой банки въведоха двойна система за сигурност с двойна парола. Действията от страна на престъпниците предизвика контрадействоя от потърпевшите. Опълченска съпротива, докато бъде намерено законодателно решение", коментира още изпълнителният директор на КРИБ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
 

Източник: blitz.bg