Малко повече от половин година вече действа мярката за изземване

...
Малко повече от половин година вече действа мярката за изземване
Коментари Харесай

Над 40 са иззетите автомобили от пияни и дрогирани шофьори във Видинско

Малко повече от половин година към този момент работи мярката за изземване на коли от пияни и дрогирани водачи. Промените в Наказателния кодекс бяха наложени през август предходната година след многочислените случаи на пътнотранспортни катастрофи, провокирани от водачи, седнали зад кормилото след приложимост на алкохол или опиати. Според информация, предоставена ни от бранш " Пътна полиция " - Видин от началото на действието на закона до края на 2023 година в региона са отнети 32 моторни транспортни средства (МПС). През януари и февруари 2024 година конфискуваните МПС са общо 13. Органите на реда също по този начин показаха, че все още няма проблем с потенциала на избраните за предпазване на конфискуваните коли места. 
Въпреки че първоначално имаше отзиви, че законът е прекомерно непоколебим, към този миг мярката продължава да работи и даже към този момент не провокира такива полемики. Според някои от водачите, конфискуването на коли е неотложно, с цел да може да бъде спряна войната по пътищата. Коментират също, че трябват още по-строги ограничения, тъй като доста водачи не престават да ръководят под въздействието на алкохол или опиати.
" Смятам, че мярката е вярна дори е и закъсняла, тъй като в случай че гледаме практиката в Европа, там от дълго време вземат коли за по-малки неща от тези, дори и за гражданска, за винетка и така нататък Човек пил ли е, застава ли зад кормилото, освен неговият живот, а и всички останали живота на пътното платно, а и пешеходците заплашва. Още има случаи даже на известни лица в обществото, които би трябвало да дават образец да не карат по този начин, само че те си карат и с алкохол, и с опиати. Аз съм за тази мярка, тъй като са рискови за насрещното, не ми е жалост за тях, които им лишават. Аз съм си карал пийнал доста пъти, не съм нарушавал, имало е хора, които в никакъв случай не са пили и по-лошо карат от такива, които са пили. Мисля, че мярката не оказва помощ, не престават си нали. Значи резултатът какъв е, веднага като не престават да нарушават? ", на считат водачите.
Автомобилите, които се изземат на пияни и дрогирани водачи се съхраняват на паркинги до дефинитивно решение на съда за изземване в интерес на страната. След това отиват на търг проведен от Националната организация за приходите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР