Малко повече от година след смъртта си легендарната актриса Гинка

...
Малко повече от година след смъртта си легендарната актриса Гинка
Коментари Харесай

Дано душата ѝ намери покой: Погребаха актрисата Гинка Станчева година след смъртта ѝ

Малко повече от година след гибелта си именитата актриса Гинка Станчева към този момент е заровена, заяви нейната щерка Ермелина Пейчева.
След кончината й на 4 февруари 2023 година кинозвездата бе кремирана, а тленните й остатъци се съхраняваха от единствената й дъщеря. Ермелина бе твърдо решена да постави урната на майка си в Алеята на създателите на Централните софийски гробища, само че чак когато паметникът й стане подготвен. Тя бе поръчала на столична компания да създаде специфична надгробна плоча от мрамор и черен гранит. Те обаче постъпили неточно и непрофесионално. Забавили поръчката с месеци, въпреки да взели хиляди левове капаро за направата на паметника на Гинка Станчева. В последна сметка той станал подготвен чак при започване на този февруари. Дъщеря й направила панихида, с цел да постави урната на актрисата в гроба й. На ритуала участвали единствено шепа хора. Мнозина от гилдията въобще не се сетили за първата годишнина от загубата на огромната актриса.
Звездата от „ Любимец 13 “ и „ Специалист по всичко “ умря на достолепната 90-годишна възраст. Тя си отиде огорчена, очаквайки от Министерството на културата да й отдадат най-малко малко почитание, като й провиснал лична пенсия. До последно тя вземаше жълти стотинки и разчиташе само на щерка си, с цел да оцелява. Ермелина е дълготраен посланик в Рим и бе подсигурила на майка си всичко належащо в битов проект, с цел да се усеща добре. През последните месеци от живота си Станчева имаше съществени проблеми с краката, провокирани от варикозни вени. Въпреки че се лекуваше при най-хубавите експерти, ходеше все по-трудно и изкарваше от ден на ден от дните си сред четири стени.
През предходната година се появиха спекулации, че щерка й е оповестила жилището й за обмен. Информацията не бе доказана нито от Ермелина, нито от съседите на починалата актриса, написа „ Ретро “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР