Малко неща са по-удовлетворяващи в горещ ден от хубава студена

...
Малко неща са по-удовлетворяващи в горещ ден от хубава студена
Коментари Харесай

Диетолог: Бирата състарява!

Малко неща са по-удовлетворяващи в парещ ден от хубава студена бира.

Но в случай че желаете да изглеждате и да се чувствате по-млади, това не е най-подходящата напитка, написа БГНЕС.

"Бирата не обезпечава питателните субстанции, от които се нуждае организмът ви, и в действителност ви дехидратира ", споделя Роксана Есани, сертифициран диетолог и представител на Националната академия по хранене и диетология.

Тя изясни, че макар че бирата е течност, тя "изсмуква " водата от организма и го дехидратира още повече, когато я пиете.

"Липсата на вода в организма може да форсира стареенето му, тъй като питиета като бирата лишават влагата, която може да поддържа кожата ви хидратирана, и вместо това я изсушават ", споделя тя.

Освен върху кожата, бирата може да повлияе и върху цялостното здраве и когнитивните функционалности.

"Алкохолът отслабва имунната система и въздейства на други органи като сърцето, а при тези, които го употребяват постоянно, може да се следи нараснало кръвно налягане и равнища на триглицериди ", споделя Есани

Умерената постоянна консумация на алкохол може да бъде нездравословна за здравето на мозъка и паметта и да докара до утежняване на когнитивните качества.

Освен това алкохолът въздейства зле на съня.

"Алкохолните питиета могат да ви накарат да заспите бързо, само че те понижават качеството на REM етапа на съня ", споделя Есани. А неналичието на първокласен сън също не оказва помощ да се чувствате по-добре и да изглеждате добре. "

Бирата, която състарява по-бързо, е тази, която е смесена с спомагателни източници на захар - да вземем за пример бира с лимонада. Това прави бирата алкохолна напитка, цялостна със захар.

"Такава бира е калорична, с високо наличие на захар и съдържа алкохол ", споделя Есани. - Напитките с високо наличие на захар не са доста хранителни и потреблението им би трябвало да се ограничи. Но когато смесите бира с тях, получавате доста вреден коктейл. Бих ви посъветвал да го пиете единствено при специфични случаи или да ограничите приема му, доколкото е допустимо. "

Тя добави, че напитките с високо наличие на захар също могат да усилят дехидратацията на организма.

"Прекалено многото захар в кръвта може да провокира постоянно уриниране и да докара до дехидратация ", споделя Есани.

Вместо сладки бирени питиета тя предложи да се пийва светла бира.

"Въпреки че някои може да не са фенове на светлата бира, тя има минимум калории, както и минимум брой въглехидрати и захари ", акцентира Есани.

Задължително е бирата да се пие умерено.

"Това, че сте избрали лека бира, не значи, че би трябвало да изпиете няколко бутилки едновременно ", споделя Есани. Според Препоръките за хранене на американците за интервала 2020-2025 година на дамите се предлага да пият по една чашабира дневно, а на мъжете - по две.

"Ако решите да изпиете повече от една чашабира, не забравяйте да пиете доста вода в почивките, с цел да избегнете обезводняване ", поучава Есани.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР