Малко неща издържат изпитанието на времето така, както . В

...
Малко неща издържат изпитанието на времето така, както . В
Коментари Харесай

Въздушна йога- какви ползи за здравето има

Малко неща устоят тестването на времето по този начин, както. В продължение на хиляди години хората практикуват йога, с цел да поддържат мускулите си гъвкави, а костите и ставите здрави.

Макар че йогата е процедура на хиляди години, учените не престават да откриват изгоди за здравето от нея. Изследванията демонстрират, че йогата е обвързвана с по-добър сън, усъвършенствано храносмилане и понижаване на болките в гърба и кръста. Според специалисти от Northwestern Medicine, даже е потвърдено, че постоянната йога процедура понижава риска от сърдечни болести, усъвършенства белодробната функционалност и оказва помощ за справяне със напрежението, тревогата и депресията.
 2377684
Ако желаете да опитате нещо по-различно, въздушната йога може да ви помогне да достигнете нови висоти. Тя съчетава класическите йога философии и асани (пози) с игривото физическо кондициониране на въздушните изкуства. Има няколко варианти, в случай че желаете да се докоснете до въздушната йога и всички те са подобаващи както за изцяло начинаещи, по този начин и за опитни специалисти.

Въздушна йога
 2377686
Ако решите да отидете на въздушна йога, първото, което ще видите, е люлка от плат, сложена над всяка постеля. Във въздушната йога хората вършат множеството от обичайните йога пози, просто върху люлката. Въздушната йога внася собствен личен усет в античната процедура. Инструкторите постоянно включват въздушни кондициониращи извършения, както и детайли от пилатес и танци. Във въздушната йога има и извършения, въодушевени от акробатиката и цирковите трикове.

Платът на люлката поддържа тялото ви, позволявайки по-дълбоки пози. Това е изключително потребно за хора, които са начинаещи. Опората върху частите плат оказва помощ за създаване на мощ и еластичност, до момента в който практикувате по-напреднали пози, като стойки на ръце. Движенията във въздушната йога укрепват избрани мускулни групи по-ефективно от тези в елементарната йога. Почти всяка поза във въздушната йога напряга коремните мускули, което е ужасно.

Въздушна йога върху хамак
 2377683
Въздушната йога върху хамак доста прилича елементарната въздушна йога, само че самият хамак се връзва много по-високо от люлката. При хамака има доста повече опора върху хамака, защото съставлява много по-голямо парче плат.

По време на първите занимания, ще се научите по какъв начин да висите с главата надолу и ще изпробвате няколко въвеждащи пози. С повече процедура учениците развиват умения, въодушевени от гимнастиката, и се научават по какъв начин несъмнено да увиват, закачат и даже да пускат U-образния плат.

Акройога
 2377685
Акройога е различен нов метод да издигнете своята йога процедура по-високо. Но вместо да употребява апарат като хамак за опора, акройогата разчита на балансиране на колегата. Това е процедура, която включва един човек, балансиращ и върху втори човек, който в действителност е опората.

Акройогата тренира телата и на двамата сътрудници, защото единият напряга мускулите си, с цел да задържи другия във въздуха, а този, който е във въздуха се старае да се задържи, а и да извършва избраната поза.

Във всяка сесия по акройога има и наблюдаващ, който следи за сигурността.

Акройогата е подобаваща за начинаещи, а с натрупването на опит се минава към по-динамични придвижвания, които като цяло клонят към акробатика.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР