Малко над половината от европейците - 57%, смятат, че ЕС

...
Малко над половината от европейците - 57%, смятат, че ЕС
Коментари Харесай

Европейците подкрепят хуманитарната помощ за Украйна, но за военната са резервирани

Малко над половината от европейците - 57%, считат, че Европейски Съюз следва да подкрепи закупуването и доставката на военно съоръжение и образование за Украйна. Това демонстрира експресно изследване на " Евробарометър ", извършено от 24 до 31 август измежду 26 514 жители на Съюза.

Като цяло се регистрира високо утвърждение на дейностите в отговор на съветското настъпление в Украйна, като европейците не престават да утвърждават поддръжката за Украйна и украинците.

86% поддържат продължаването на даването от Европейски Съюз на филантропична помощ на хората, наранени от войната. 77% са съгласни Европейски Съюз да приема бежанци, а 71% утвърждават налагането на стопански наказания против Русия. 67% смятат, че Европейски Съюз би трябвало да поддържа пътя на Украйна към европейска интеграция и включването ѝ в единния пазар.

65% от интервюираните пък се афишират за финансова и икономическа поддръжка на Украйна.

Относно най-добре въплътените от Европейски Съюз полезности 53% от запитаните декларират, че Съюзът най-добре въплъщава " зачитането на главните права и полезности " ; " общественото тъждество и благосъстоянието " (50%), " толерантността и отвореността към другите " (49%) и " мира " (48%). След тях се подреждат " солидарността с страните в Европейски Съюз и отвън него " (46%) и " зачитането на природата и опазването на климата и околната среда " (45%).

Отчита се и необятна поддръжка измежду европейците за ограниченията, подхванати през последната година за отбрана от нестабилните цени на силата, както и за дейности на Европейски Съюз за поощряване на енергийната сигурност и екологичния преход.

Според 86% от интервюираните е било значимо да се подхващат начинания на европейско ниво за ограничение на непосредственото влияние на повишаването на силата. Над 80% поддържат това мнение по отношение на насърчаването на устойчивото потребление на естествените запаси (86%), улеснението на взаимното закупуване на газ от страните членки на Европейски Съюз, с цел да се подсигурява сигурността на доставките (82%), построяването на партньорства с други страни (81%), намаляването на несъразмерната комерсиална взаимозависимост от страни като Русия или Китай (80%) и повишението на конкурентоспособността на европейската индустрия в региона на чистите технологии (80%).

85% от европейците смятат, че войната в Украйна подчертава необходимостта Европейски Съюз да подсигурява своята енергийна и икономическа сигурност, 75% са на мнение, че блокът би трябвало да ускори военното съдействие сред страните членки, а 71% са " за " Европейски Съюз да продължава да демонстрира взаимност с Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР