Малко над 4000 лева са събрани до този момент в

...
Малко над 4000 лева са събрани до този момент в
Коментари Харесай

Близо два месеца Христина страда и не може да помръдне, нуждае се от средства за лечение

Малко над 4000 лв. са събрани до този миг в акцията „ За Христина “, която набира средства за лекуването, рехабилитацията и цялостното възобновяване на Христина Плахова. За цялостното възобновяване на момичето са нужни общо към 10 000 лв., като за остатъка още веднъж ще се разчита на дарения от хора с положителни сърца. 

Тя получи тежки пострадвания, откакто беше блъсната на пешеходна пътека на пловдивския бул. „ Руски “ на 26 юни. Кампанията за набиране на средства започва преди 10 дни и се организира под патронажа на регионалния шеф на област Пловдив доктор инж. Илия Зюмбилев . Тя е подкрепена от почетния консул на Украйна в Пловдив инж. Димитър Георгиев

„ В момента Христина се лекува в дома си и се пробва да се пребори със мощната болежка. Обездвижена е поради множеството счупвания на крайници, пукнатия таз и изкълченото рамо. Фрактурата на глезена и петата са оперирани като са поставени 19 планки и гипс. Тя към момента е в потрес от злополуката, а в това време от болките не може и да спи “ , описа майката Наталия .

Тя благодари на екипа на БЧК-Пловдив, който още в първите дни на акцията им е подал ръка като са поети част от заплащанията по скъпоструващите медикаменти и е оказана психическа поддръжка.

Семейството на Христина е избягало от войната в Украйна и от година и половина живее в Пловдив. Момичето към този момент приключи отдалечено гимназията в Болград, само че съумя да пътува за абитуриентската си вечер в Украйна. Тя кандидатства и към този момент е призната за студентка в ПУ „ Паисий Хилендарски “, само че надали ще може да стартира образованието си през октомври, защото се чака възобновяване ѝ да отнеме повече време.

Областният шеф и почетният консул на Украйна още веднъж призоват всеки, който може да подари средства , да го направи.

Сметката е на името на майката Наталия Плахова – BG90UBBS80021047278150. В основанието би трябвало да бъде маркирано, че парите са за лекуването с наименованието на акцията „ За Христина “ .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР