Малко над 4,5 млн. лв. са предвидени в бюджета на

...
Малко над 4,5 млн. лв. са предвидени в бюджета на
Коментари Харесай

Дават 4,5 млн. лв. за изработване на общи устройствени планове на общини

Малко над 4,5 млн. лева са планувани в бюджета на Министерството на районното развиване и благоустройството за финансово подкрепяне на общини за изработването на общи устройствени проекти през тази година. На на министерството са оповестени документите, указващи реда и изискванията за финансиране, като всички параметри се дефинират в съглашение сред Министерство на регионалното развитие и общините.

Сумите за финансово подкрепяне се пресмятат процентно от контрактуваните цени сред общините и определените реализатори, съгласно категорията на общините, които са разграничени на три групи. З а огромните общини от първа група се изплащат 50% от контрактуваната сума, само че не повече от 164 048 лева За общините от втора и трета категория, попадащи във втора група, се изпаща 65% от контрактуваната сума, само че не повече 142 650 лева За трета група, в която са общини от четвърта и пета категория, се покриват 80% от сумите, само че не повече от 121 253 лева
 Сградите на 50 институции реновирани с 9 млн. лева през 2020 година
Сградите на 50 институции реновирани с 9 млн. лева през 2020 година

При осъществяването им в строителството са заети 675 лица, като 240 от тях са безработни

Министерство на регионалното развитие ще финансира както общините, които през тази година започват действия по направа на Общ устройствен план, по този начин и тези, които са кандидатствали след 2016 година, само че не са сключили съглашение с министерството до изтичването на бюджетната 2020 година Допуска се и финансиране на общините, които са сключили контракт с реализатор след 2014 година, само че чието деяние не е завършило. Финансова помощ се планува и за общините, попадащи в обсега на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие.

Към актуалният миг 147 общини в България разполагат с утвърдени настоящи общи устройствени проекти за цялата им територия.

В интервала 2014 - 2020 година за активността по финансово подкрепяне изработването на Общ устройствен план на общини от Министерство на регионалното развитие са предоставени прехвърляния в размер на малко над 18,2 млн. лева.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР