Малко над 24 млн. лв. с ДДС би струвало вкопаването

...
Малко над 24 млн. лв. с ДДС би струвало вкопаването
Коментари Харесай

Варна ще иска 24 млн. лв. от държавата за вкопаване на фекалната тръба

Малко над 24 млн. лева с Данък добавена стойност би коствало вкопаването на тръбопровода за отпадъчни води в дъното на Варненското езеро. Това стана ясно по време на днешното съвещание на Общински съвет Варна, на което общинските съветници дадоха зелена светлина на предлагането на кмета за ремонт на тръбата.

От предлагането на кмета стана ясно, че общо три компании са подали планови оферти при пазарните съвещания. Най-високата оферта от 30,4 млн. лева без Данък добавена стойност е на " Транспортно строителство и възобновяване " ЕАД. Предложението на ДЗЗД Европейски Съюз БИЛД е на стойност 28,7 млн. лева без Данък добавена стойност. Най-ниска цена са дали от " Строителен и механически флот " - 19,5 млн. лева без Данък добавена стойност /23,4 млн. лева с ДДС/

С решението си през днешния ден общинските съветниците дадоха единодушие да бъде оповестена социална поръчка, с която да бъдат определени изпълнителите и контрол при следните финансови параметри:

Стойност на СМР - до 23,348 млн. лева с ДДС; строителен контрол - до 467 хиляди лева с ДДС; авторски контрол - до 250 хиляди лева с ДДС;

На кмета се разпорежда задачата да предприеме нужните дейности по искане на съответната сума от Централния бюджет, от Министерството на районното развиване и благоустройството или от Министерството на превоза, или други.

Към месец юни 2023 година изпълнителят на предоставения от Държавно дружество „ Пристанищна инфраструктура “ план за планиране и удълбочаване на канали 1 и 2 на Пристанище Варна, е извършил съвсем всички драгажни действия, като в зоната на авариралия водопровод драгажът е изпълнен до оптимално вероятните механически и безвредни условия, само че за предотвратяване от повреда работата в сектора е спряна.

Докато не се извърши ремонт на тръбопровода за отпадни води на дъното на Варненското езеро, е налице справедлива неспособност за изцяло привършване и въвеждане в употреба на плана за удълбочаване на канали 1 и 2, се споделя в още едно от решенията, които утвърдиха общинските съветници от комисия Финанси и бюджет.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР