Малко над 2200 пенсионери от община Русе ще имат право

...
Малко над 2200 пенсионери от община Русе ще имат право
Коментари Харесай

50 лева за пенсионерите,боледували от К-19 в Русе

Малко над 2200 пенсионери от община Русе ще имат право да получат еднократна финансова помощ за лекуване от КОВИД-19 и превъзмогване на последствията от болестта. Предложението е на кмета Пенчо Милков и ще бъде прегледано на идната сесия на Общинския съвет.

Помощта ще бъде в размер на 50 лева и за нея ще може да се кандидатства единствено един път от 1 юни до 31 декември 2021 година Тя е предопределена за възрастни хора с извънредно ниски приходи, без подкрепяща среда, които живеят на прага на линията за беднотия. Те са в неспособност да си закупят медикаменти за домашно лекуване или поддържащо лекуване.

От общината са изискали информация от Териториалното отделение на Националния застрахователен институт-Русе за броя на хората с ниски пенсии, които живеят на територията на община Русе.

Сумата от общинския бюджет, която ще е нужна, е  20 000 лева, написа в докладната. Тя ще бъде обезпечена от средствата, предопределени за битка и предварителна защита с КОВИД-19 в „ Други действия по опазването на здравето “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР