Малко е известно, че в шотландския град Дамбъртън съществува тайнствен

...
Малко е известно, че в шотландския град Дамбъртън съществува тайнствен
Коментари Харесай

Тайнствен мост в Шотландия кара кучета да се самоубиват, скачайки от него

Малко е известно, че в шотландския град Дамбъртън съществува загадъчен мост, който по мнение на локалните поданици обладава злокобни свръхестествени свойства.


15-метровият Овъртънски мост, издигнат през 1895 година е печално прочут с това, че от него през последните 70 години са скочили над 600 кучета, множеството от които са починали след скока.



Никой не знае какво провокира странното държание на четириногите. Овъртънският мост от дълго време притегля вниманието на учените, които се пробват да разгадаят тайната му. Известно към този момент е единствено, че животните скачат от едно и също място, постоянно при хубаво време и най-често се " самоубиват " кучета с издължени муцуни.



Властите даже били принудени да сложат предупредителна табела. Това обаче не стопира скитащите кучета, чиито трупове непрекъснато биват откривани долу.
Известният кучешки психолог Дейвид Санс прекарал доста месеци в проучване на това място, само че не съумял да направи съвсем никакви заключения. Според една от хипотезите му, кучетата са привлечени от мускусния аромат на живеещите под моста норки. Друга версия гласи, че кучетата, не различаващи цветовете, падат долу инцидентно, защото тамошният пейзаж наподобява през техните очи по напълно друг метод и не виждат разликата сред моста и фона след него.



Местният създател Пол Оуенс не е склонен с материалистичните изводи на лекар Сандс. Писателят е провел лично следствие и стигнал до заключението, че Данбъртън се явява неповторимо място, където още през Средновековието е имало многочислени паранормални феномени.



Тук постоянно е бил забелязван призракът на Бялата Лейди, а Овъртънският мост се смята от екстрасенси за граница сред нашия и задгробния свят. Оуенс припомня, че от този мост на няколко пъти са падали и хора. А през октомври 1994 година един мъж даже изхвърлил оттова новородения си наследник, произнасяйки странните слова: " Това дете е Антихриста ", а по-късно и самичък скочил.



Така или другояче, мостът на " кучешките самоубийства ", както е прочут в града, съставлява любопитна модерна мистерия, която непроменяемо впечатлява феновете на паранормалното и нервира ортодоксалните учени, които не могат да открият обикновено научно пояснение.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР