Малкият правителствен самолет с премиера Бойко Борисов на борда беше

...
Малкият правителствен самолет с премиера Бойко Борисов на борда беше
Коментари Харесай

Навигацията на правителствения Фалкон отказа, той ще бъде спрян от движение

Малкият държавен аероплан с премиера Бойко Борисов на борда беше партерен през днешния ден ръчно на пистата на летище „ София “. До това се е стигнало, откакто навигационната система отказала изцяло при опит самолетът да се приземи в столицата. Системата е изключила и водачите не са съумели да я рестартират, тъй че се наложило да преминат на ръчен режим. В последна сметка самолетът е партерен сполучливо, няма потърпевши.

Борисов бе в Солун за четвъртата среща на високо ниво на тематика „ Променящото се бъдеще на Европейския съюз “

Малко откакто това се случи командирът на Авиотряд 28 ген. Тодор Коджейков заяви, че държавният "Фалкон " ще бъде спрян, до момента в който не се откри повода за повредата. Той ще моли за закупуване на нов аероплан. Коджейков сподели още, че на борда е имало 9 души. Пилотите са създали втори кръг над летището и са кацнали образно, с помощта на това, че са познавали региона и самото летище.

"Фалконът " няма да се употребява повече на този стадий от първите ни държавни мъже, до момента в който не се в профил казусът в системите му. Може би е време да се купи нов аероплан, тъй като преди всичко е сигурността на пасажерите и екипажа ", съобщи пред медиите командирът на Авиоотряда Тодор Коджейков.

"Докато не се в профил казусът, няма да се употребява. Тъй като дава много и постоянно такива недостатъци, е хубаво да се намерения за нещо по-ново и по-хубаво ", съобщи Коджейков. Всичките 9 души на борда на "Фалкона " са се приземили наред, с помощта на това, че водачите "са експерти и са имали други принадлежности, с цел да кацнат, само че и поради това, че познават територията на софийското равно поле, с цел да бъде кацането наред ", изясни командирът на Правителствения авиоотряд.

Той излезе с изключителна конференция пред медиите, с цел да даде детайлности към следващия случай и инфарктното приземяване на летателната машина, до момента в който на борда му се намираше министър председателят Бойко Борисов дружно с още 8 души. Ситуацията е била много сериозна, стана ясно от думите на Коджейков. "Вътре в самолета не е било безвредно, до момента в който не са кацнали на земята ", сподели някогашният гард на премиера.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР