Малкият гръцки остров Антикитира с 24-ма жители е готов да

...
Малкият гръцки остров Антикитира с 24-ма жители е готов да
Коментари Харесай

Гръцки остров дава заплата, за да живеете на него СНИМКИ

Малкият гръцки остров Антикитира с 24-ма поданици е подготвен да заплаща по 500 евро месечно и да даде парче земя на тези, които желаят да се преселят там, тъй че популацията да се усили до 300 души, написа в. “Дейли мейл ”, представено от Блиц.

Местните избират млади фамилии с три деца. Някога на остров Антикитира, ситуиран измежду искрящо сини води сред Крит и Китира, живеели 800 души, само че последователно парчето суша съвсем запустяло. На него към този момент въобще нямало деца.



Новите поданици ще имат опция да работят като риболовци, хлебари, строители и фермери, твърди локалният общински съвет.



Островът се намира на 45 минути със аероплан от Атина и попада под пълномощия на столичната област Атика.

Откакто била пусната публикация с примамливото предложение, към този момент са получени 15 молби от фамилии. На острова с едно-единствено село има ток, телефони и даже интернет, а миенето става от цистерни с дъждовна вода. Единствено по време на стихия дребното парче земя ставало труднодостъпно.



Въпреки всичко това природата там е в действителност красива. Има идеални условия за наблюдаване на птици, за нощно любуване на звездите и за къпане в чистите морски води. Той има и богата история, а най-голямата му горделивост е изобретяването на антична машина, употребена в астрономията, с огромен принос към науката на античния свят.



Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР