Малкият бизнес, макар и да се нарича така е най-големият

...
Малкият бизнес, макар и да се нарича така е най-големият
Коментари Харесай

Велев: Малкият бизнес е най-големият работодател в България

Малкият бизнес, въпреки и да се назовава по този начин е най-големият шеф в България - над 3/4 от работните места са в него и над 2/3 от брутната добавена стойност.

Това сподели Васил Велев, ръководител на УС на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) по време на откриването на взаимен конгрес на секция INT на Европейския стопански и обществен комитет (ЕИСК) и АИКБ, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Велев сподели, че дребните и междинни предприятия се борят с икономическото възобновяване след пандемията, както и последствията от войната в Украйна. “Малкият бизнес и междинната класа е основата на демокрацията в страната - стопански самостоятелни хора, които не се поддават на операция. За да се резервира този дял би трябвало да бъдат осведомени хората с ръководството на екологичния преход, с цел да се запазят бизнесите, ” безапелационен е той. Велев добави, че е значимо да се зададе въпросът по какъв начин Европейски Съюз мисли да направи зеления преход без базовата промишленост. “Това са въпроси, на които ние не постигнахме разкриване на отговори, нека това да се случи ”, изясни той.

Alain Coheur, ръководител на секция “Единен пазар, ползване и произвеждане ” (ITN) ЕИСК сподели, че институцията, за която той дава отговор изпраща мнения до Европейския съюз за положението на пазара. “Зелената договорка е предизвикателство за цяла Европа ”, изясни той и добави, че дигитализацията дава голяма опция за развиване на Европа. Той изясни, че войната в Украйна се отразява на предприятията и най-много на работната ръка и изясни, че Европейски Съюз би трябвало да работи интензивно в посока справяне с тези провокации. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР