Малките общини в страната ще продължат да се обезлюдяват. Най-вече

...
Малките общини в страната ще продължат да се обезлюдяват. Най-вече
Коментари Харесай

Икономисти: През 2020 г. вероятно ни очаква криза, обезлюдаването в малките общини ще продължи

Малките общини в страната ще продължат да се обезлюдяват . Най-вече тези в Северозападна България и околните до границата с Македония и Сърбия. Областните градове като Монтана, Враца и Видин имат своя капацитет, само че той изисква рестарт на тези центрове.
Това разяснява пред Нова тв Петър Ганев от Института за пазарна стопанска система по отношение на линията на бедността, избрана от Министерски съвет за идната година.
363 лв. ще е линията на беднотия следващата година. Близо 1,7 милион фамилии остават под тази линия . Ганев изрази мнение, че новото нарастване от 15 лв. през 2020 година няма да промени доста.
Най-високите заплати са в София, Варна, Средногорието, Пловдив, огромните градове. Най-ниски са заплатите в Северозапада.
В южната част на България има центрове, които притеглят работна ръка. Половината Северна България губи хора, тъй като няма център, който да притегля хора за работа. Обезлюдяването ще продължи съгласно Ганев.
Някои обитаеми места ще се трансфорат във вилни зони. Ако има промишленост, това може да генерира работни места по думите му. Според него има напредък в стопанската система, само че той към момента е дребен.
Нужен ни е по-продължителен интервал на стопански напредък. Има индикации за идна икономическа рецесия, стана ясно още от думите на Петър Ганев. Възможно е да навлезем в рецесия през 2020 година
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР