Малка улична библиотека се появи в Русе. Тя се намира

...
Малка улична библиотека се появи в Русе. Тя се намира
Коментари Харесай

С любов към книгите: Първа улична библиотека привлича читатели в Русе

Малка улична библиотека се появи в Русе. Тя се намира в региона на Пантеона, сред улиците " Вардар " и " Бистрица ".

Там всеки може да остави или вземе книга, да я върне или задържи, както и да я даде на различен човек, с цел да я прочете.

Идеята хрумнала на Ина Ангелова откакто видяла такава библиотека в Англия до момента в който била на студентска бригада  и решила да направи нещо сходно и в града.

Веднага към библиотеката имало огромен интерес, макар терзанията, че може да не оцелее дълго и да бъде изпочупена . Идеята е книгите да бъдат излъчени от човек на човек, с цел да може повече хора да ги прочетат.

Ина споделя, че в библиотечката може да се откри разнообразно четиво, на разнообразни езици и тема, както и значително книги за деца, които незабавно се разграбвали. Нели Николова има три деца, които също постоянно си вземали книжки от библиотеката и по-късно ги прибирали, с цел да може и други деца да ги прочетат.

Освен това, тя самата разлиствала страниците на старите книги, които хората оставят там. Ина счита да направи улична библиотека за ясла номер 4, като по този метод благодари за грижите, които поставят там за щерка ѝ.

Освен това, младата жена се надява, че ще може да трансформира цялата стена в място за книги, само че за това й би трябвало помощ. Има и концепция да направи улични библиотеки във всеки квартал.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР