Малка, маневрена и добре пасваща към заобикалящата я среда. Звучи

...
Малка, маневрена и добре пасваща към заобикалящата я среда. Звучи
Коментари Харесай

Зелена светлина: Автомобил с размери според паркинга

Малка, маневрена и добре пасваща към заобикалящата я среда. Звучи като съвършената кола за огромните градове! И евентуално е по този начин. Защото този дребен електрически автомобил от Израел взема решение значително казуса с намирането на задоволително място за паркиране в огромните градове. Когато пространството не е задоволително, автомобилът се " свива " до мечтаните размери.

Асаф Формоза, шеф на автомобилна компания: Губим толкоз скъпо време в уличния трафик, в търсене на място за паркиране. От тези прекарвания ни хрумна концепцията за кола, която да обезпечава безвредно пътешестване, да е маневрена и да се паркира като мотопед.
Да, тъкмо по този начин - като мотопед. За да придобие колата смален тип, е належащо единствено да бъде натиснат бутон, който прибира гумите.
Асаф Формоза, шеф на автомобилна компания: Смаляването става за секунда. В тази позиция електрическият автомобил може да се ръководи, само че с по-ограничена скорост. Той отново е маневрен и може да се паркира на всички места, като мотоциклет.
В разпънат вид колата е необятна 2 метра и 30 сантиметра. Конструирана е по този начин, че да се свие с цялостен един метър.
Асаф Формоза, шеф на автомобилна компания: Тъй като колата е доста лека, батерията е дребна. Но тя може да се зарежда у дома от елементарен контакт или на бърз заряд от станциите за зареждане на електрически автомобили.
Малкият електрически автомобил може да развие скорост до 90 км в час, като едно зареждане му обезпечава пробег към 180 км.
Асаф Формоза, шеф на автомобилна компания: С пет евро зареждате за 180 км - това е бъдещето на градския превоз.
Проект, който попълня пъзела от положителни решения за справяне с трафика в огромните градове. Защото в бъдещето, чертано от урбанистите, все по-често се загатва за размерите на транспортните средства. Всъщност няма потребност да сте огромни визионери, с цел да прозрете, че е все по-безсмислено да се задвижва звук и половина желязо, единствено за напредването на един човек по градските улици.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР