Малка група израелски протестиращи влязоха за кратко в ивицата Газа

...
Малка група израелски протестиращи влязоха за кратко в ивицата Газа
Коментари Харесай

Протестиращите израелски заселници нарушават контролно-пропускателния пункт, за да влязат в Газа

Малка група израелски протестиращи влязоха за малко в линията Газа през граничния пункт Ерез в края на февруари. Няколко дни преди този момент нелегално навлизане, няколко видеоклипа се появиха онлайн, показващи група израелски фермери, които се пробват да влязат в Газа на своите трактори. Тези протестиращи желаят да възстановят израелските селища в Газа, 19 години след отдръпването на Израел от зоната през 2005 година, когато държавното управление унищожи 21 селища, които са били дом на към 8000 израелци.

Повече от 100 души се събраха на 29 февруари, с цел да проведат „ митинг против презаселването “ в израелския град Сдерот. Поне оттова стартира митингът. Сдерот се намира единствено на няколко километра от Газа и протестиращите, които желаят да възстановят израелските селища в Газа, обявиха, че задачата им е да „ стачкуват в Газа “. 

Походът доближи граничния пункт Ерез, който бележи разграничителната линия сред Израел и Газа Видеозаписи демонстрираха, че макар присъстващите бойци, ре...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР