Мълчаливо бдение в памет на Милен Цветков се проведе пред

...
Мълчаливо бдение в памет на Милен Цветков се проведе пред
Коментари Харесай

Граждани искат справедлива присъда за смъртта на Милен Цветков

Мълчаливо бдение в памет на Милен Цветков се организира пред Съдебната палата в столицата , съобщи кореспондент на БГНЕС.
Десетки жители се проведоха през обществените мрежи и пристигнаха да слагат цвете на стълбите на постройката и да изразят готовността си, че ще продължат да упорстват виновника за гибелта на известния публицист да получи съответна присъда.
Милен Цветков почина в тежка злополука на Великден, при която джипът на 22-годишния Кристиан Николов се вряза с висока скорост в автомобила на журналиста на бул. " Черни връх “ в столицата, до момента в който чака на червен светофар.
„ Все още не можем да повярваме, че Милен го няма. Тук сме да подтикнем правосъдната система за заслужено решение. Няма да оставим нещата по този начин, ще бъдем до край, до момента в който всички сме задоволени “, съобщи пред медиите един от уредниците на бдението Мария Шнайдер. Според нея Кристиан Николов би трябвало да лежи сред 15 и 20 години за действието си.
„ Искам и имам вяра, че ще има бистрота в нашата правосъдна система. Милен беше активист, извънреден човек и публицист и няма да го оставим по този начин “, съобщи Кристин Димитрова, която беше пристигнала с афиш „ Искаме правдивост, аз съм Милен Цветков “.
„ Мили, скъпи депутати и министри, поставете се на този човек, който има деца, семейство, жена. Нека справедливостта да бъде за всички идентична “, прикани мъж, който също постави цвете.
Подобно бдение се организира по обяд и в други градове на страната. В Благоевград към жителите се причисли и журналистическата колегия, съобщи кореспондентът на БГНЕС.
„ Дайте да се събудим, да бъдем жители в действителност, да бъдем същински публицисти, с цел да вадим всички неща, заметени под килима, дано нелепата гибел на сътрудника ми Милен Цветков не е била на вятъра “, сподели Силвия Домозетска.
„ Настоявам за обективна присъда, публицистите би трябвало да приказват истината, тъй като показват мнението на всички хора “, уточни Людмила Колева.
„ Жестока подигравка на ориста е да умреш единствено, тъй като си излязъл за 10 минути “, сподели пък Александра Димитрова.
Подобна акция се организира и в Пловдив. От там стана ясно, че на 5 май, жители ще се съберат на жълтите павета с искане за заслужено наказване по делото за гибелта на Милен Цветков. Вижте видео от акцията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР