Десетки обвинения в корупция срещу вицепремиера на Малайзия са отхвърлени дълбоко в процеса му

...
Малайзийски съд отхвърли 47 обвинения в корупция срещу вицепремиера Ахмад
Коментари Харесай

Малайзийски съд отхвърли 47 обвинения в корупция срещу вицепремиера Ахмад Захид Хамиди в напреднал стадий на неговият процес

От Асошиейтед прес, 4 септември 2023 г., 2:44 ч. Избори, в които ислямистко-малайският националистически опозиционен блок спечели силна подкрепа за по-нататъшно навлизане в управляваните от правителството щати.

Неговият адвокат Hisyam Teh Poh Teik каза, че прокурорите са се опитали да прекратят производството отчасти защото е необходимо допълнително разследване. Той каза, че защитата ще поиска пълна оправдателна присъда. Уволнението дойде въпреки решението на съда през януари 2022 г., че прокурорите са доказали обвинение срещу Захид и му наредиха да се застъпи за защита.

Захид. 70, беше обвинен, след като дълго управляващата коалиция, ръководена от UMNO, загуби общите избори през 2018 г. на фона на обществения гняв срещу корупцията. Тогавашният министър-председател Наджиб Разак беше обвинен в няколко случая на корупция и излежава 12-годишен затвор, след като загуби окончателното обжалване по едно от делата.

Захид беше изправен пред 12 обвинения за злоупотреба с доверие, 27 обвинения за пране на пари и осем обвинения за подкупи, включващи повече от 31 милиона рингита (6,7 милиона долара) от семейната му фондация. Показания са дали над 110 свидетели. Прокурорите твърдят, че парите, предназначени за благотворителност, са били присвоени за негова лична употреба, включително за плащане на кредитните му карти и за пазаруване.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР