Малък Сечко реши да се покаже какво представлява. До 1-2

...
Малък Сечко реши да се покаже какво представлява. До 1-2
Коментари Харесай

Климатолог: Сняг, сняг, сняг! След първия циклон, ще дойде и втори

Малък Сечко реши да се покаже какво съставлява. До 1-2 март ще има много превалявания, а в планините над 1 метър сняг. Това съобщи в "Здравей, България " климатологът Георги Рачев. 
"Причината е средиземноморския циклон, който минава над България и Румъния. Това значи сняг, сняг, сняг, а в Североизточна България и Северна България и виелици ", изясни климатологът. 
Климатологът предвижда, че цяла България ще е със сняг - 30-40 см. "След първия циклон, ще пристигна и втори, който ще мине малко по-южно от България. Валежите ще бъдат по-силни в южната част на страната. Много сняг ще има в Родопите ", предизвести Рачев.  
"Посрещаме Баба Марта с минус 15 градуса. Температурите може да паднат и под тях. При такива интензивни снеговалежи и внезапно стопляне на времето се получават наводнения. От втори март температурите ще станат позитивни дотогава обаче ни чакат ледени дни. На трети март ни чака дъжд и сняг, само че температурите ще се позитивни ", призна Рачев. 
"На 8 март температурите ще са към този момент над нулата. Очакват се доста наводнения напролет поради многото превалявания. Все отново е хубаво, че стоплянето при нас няма да е взривно, а последователно ", приключи климатологът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР