Малък, но мощен - наистина! Днес празнуваме, защото нашият изцяло

...
Малък, но мощен - наистина! Днес празнуваме, защото нашият изцяло
Коментари Харесай

Изцяло електрическият Volvo EX30 е обявен за Световен градски автомобил 2024“

Малък, само че мощен - в действителност! Днес честваме, тъй като нашият напълно електрически Volvo EX30 получи огромно отличие на влиятелните WORLD CAR AWARDS!

EX30 беше отличен с купата " Световен градски автомобил 2024 " на гала, извършена през днешния ден на Международното автоизложение в Ню Йорк. Най-компактният ни SUV бе класиран и измежду първите три най-хубави автомобила в света от 38 номинирани.

„ Спечелването на тази премия с EX30 е необикновено удовлетворяващо и изрично удостоверение на нашата амбициозна тактика за електрификация “, споделя основният изпълнителен шеф Джим Роуън. „ Реакцията на клиентите към EX30 надвиши упованията ни и се оказа съвършения автомобил за актуалния пазар, защото от ден на ден хора минават към напълно електрически транспортни средства. Убеден съм, че EX30 ще способства доста за нашия напредък през тази и идващите години. “

EX30 беше показан предишното лято и посрещнат с съвсем всеобщо утвърждение, като към този момент завоюва няколко огромни награди, в това число „ Автомобил на годината “ от The Sun, „ Малък SUV/Кросоувър на годината “ от Sunday Times и „ Еко боец на годината “ от списание Top Gear. По този метод EX30 е скъпо допълнение към нашето електрическо портфолио. Това е значим мост към упоритостта на Volvo Cars да продава единствено електрически коли до 2030 година

Това е най-компактния SUV, който сме създавали в миналото и е построен върху напълно електрическа платформа. Освен че не създава нездравословни излъчвания, той е създаден с фокус върху минимализиране на въглеродния отпечатък през целия витален цикъл на автомобила.
Volvo EX30 се предлага в три версии: Single Motor с мощ 200kW (272 к.с.) и батерия от 51kWh; Single Motor Extended Range, като потенциалът на батерията е повишен до 69kWh; и Twin Motor Performance с мощ 315kW (428 к.с.) и батерия от 69kWh. Моделът предлага пробег до 476 км, а батерията му може да се зареди от 10 до 80% за малко над 25 минути.

 Времето за зареждане зависи от фактори като външна температура, настояща температура на батерията, съоръжение за зареждане, положение на батерията и положение на автомобила.
 Пробегът е основан на реалистичния цикъл на шофиране WLTP при следени условия за нов автомобил. Реалният пробег може да варира.
 Функциите и услугите може да не са налични на всички пазари и няма да бъдат общоприети на всички пазари или за всички модели.

*Източник: www.volvocars.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР