„Максималната смъртност на ден през тази вълна е най-малката за

...
„Максималната смъртност на ден през тази вълна е най-малката за
Коментари Харесай

Проф.Витанов: До 100 000 украинци на месец няма да влошат ситуацията с пандемията

„ Максималната смъртност дневно през тази вълна е най-малката за всичките 4 огромни талази, през които мина страната. Омикронът получава пестник след пестник и не може да си и намерения за второстепенен пик.

Разбрахме се какво е блицкриег в Украйна - 3 месеца, тя не е дребна страна, нито армията и е дребна, нито е слаба. Може ли да стане по-бързо. Може. Как?. Червеният бутон. Но нямам доверие лудостта да е обхванала съветския общоприет щаб. Те даже са си пресметнали загубите - 45 000 убити, 200 000 ранени. Значи - война с стандартни оръжия. “ Това разяснява във фейсбук матеманикът про.Николай Витанов.

Според него успеха в една война се реализира с прекосяване на един предел. Ще го назовем изкривяване на съперника. Пречупването има две стъпала - техническо изкривяване и психическо изкривяване. „ Техническото изкривяване идва, когато към този момент нямате задоволително техника, с цел да се съпротивляване. Психологическото изкривяване идва, когато ви замине бойния дух и увереността в успеха. В актуалната война се върви към техноллогично изкривяване на украинската войска - до 2 седмици се чака то да се случи, в случай че няма солидни доставки на оръжие извън. След което ще остане бойният дух. Но като нямаш механически средства и загубите ти в жива мощ стартират бързо да порастват, отпътува и бойният дух. “, написа проф. Витанов.

Ето цялата му обява във фейсбук:

„ Кратка информация за оперативната конюнктура за пандемията за 07 март февруари 2022

Както постоянно - първо - пандемията, след това - войната.

Преди да почна, означавам. Карпатските мечки се скриха вдънземя уплашени от юрдешкия плач, че Витанов, видите ли, обсъждал и военни тематики. Юрдечета мои, практикувам математическо моделиране на обществени процеси от над 25 години, в това число с модели на популации (което включва и разпространяване на епидемии) и с моделиране на военни дейности. И с моделиране на други неща се занимавам, пазете си гласните струни, ще има още доста да ревете в бъдещето. Дадох ви и доказателства за изявленията ми. Поисках от юрдеците и те да покажат публикациите си по математическо моделиране на военни процеси. Никой нищо не сподели. Юрдечета ревящи, оттук насетне и като тиранозаври да ревете, ревът ви не коства нищо. Но вие си ревете, не ми пречите.

Ситуацията с пандемията е скучна. Сценарият " Хари Селдън " е постоянен, броят на новите случаи понижава, нещата са под надзор. Омикронът получава пестник след пестник.

Сега всъщност.

1. Базовото репродуктивно число през днешния ден е 0.98. Обхватът на болестта се свива. Свиването се чака да продължи.
Припомням главното за това число: значимото е цената му да е под 1. Тогава обсега на болестта се свива. Може 0.999 да е, отново се свива. Значи - стойност под 1 - добре, стойност над 1 - не е добре. Днес цената е под 1, значи нещата са добре.

2. Припомняне на главните характерности на сюжета " Хари Селдън " (известни ви от доста отдавна)- заложената траектория на обществената система е да няма суперпожар, да няма претъпкани лечебни заведения, да няма цялостен локдаун. Дали системата върви по тази траетория, виждате сами с очите си.

Напомням - това, което предвиждах е сюжетът " Хари Селдън ". Номерата да ми се прилепят непознати прогнози, не минават.

Следва инспекция дали сюжетът е постоянен. Проверяваме го всеки ден. Защо? За да не не помнят юрдечетата какво съв планувал, тъй като те реват и отхвърлят всичко наред. Не минава номерът.

3. Да няма суперпожар. Няма суперпожар. Броят на новите случаи спада. Окога не сте виждали окло 500 нови случая дневно? Очакванията са спадът да продължи. " Хари Селдън " систематично погребва очакванията за второстепенен пик.

4. Да няма претъпкани лечебни заведения. Няма претъпкани лечебни заведения.
Напротив, положението с леглата се усъвършенства и то бързо.
Леглата, планувани за К-19 пациенти ще прозължават да понижават, с цел да може съответните интензивни и неинтензивни кревати да се употребяват за лечение и на други заболявания. Леглата се понижават, а " Хари Селдън " е постоянен. Защо? Има математически критерии, по които се вършат измененията при тази вълна.

5. Да няма цялостен локдаун. Няма цялостен локдаун. Няма и да има. Има периоди за рухване на зеления документ.

Както виждате, предсказуемостта, която ви бе обещана, е налице. Следващият район, който ще премине от Етап 2 на Етап 1 е Регион 1.

Каквото ви е заречен господин Министър-председателят за 20-ти март, ще стане.

Учениците вървят на учебно заведение, заболеваемостта не се подвига. А снегът още вали. Кой е отговорен - вие. Защо? - държите " Хари Сердън " постоянен, а той води до понижаване на заболеваемостта макар ниската имунизация, огромния дебелоглав, ходенето на учениците на учебно заведение, идването на украински бежанци и т. н. Защо по този начин? - тъй като е изчисляван при съществуването на тези условия. Ама и бежанци от Украйна ли? Писах ви - Витанов се занимава с такива разбори от над 20 години.

6. Смъртността - трендът на повишаване пречупен тъкмо в планувания в " Хари Селдън " период. Максималната смъртност дневно през тази вълна е най-малката за всичките 4 огромни талази, през които мина страната. Учете се по какъв начин се прави, юрдечета. Едно ще ви кажа - не става с крякане с цялостна с чипс уста от дивана.

7. Украинците и пандемията - идването на украинци съставлява прочут риск за повишение на заболеваемостта, само че
се чака " Хари Селдън " да компенсира и този риск. Тъй, като
" Хари Селдън " е много постоянен, то до 100 000 украинци на месец няма да влошат обстановката с пандемията. Ще кажете за какво може да компенсира? Отговорът е елементарен - добре е изчислен

7. Заключение - сюжетът " Хари Селдън ", който ви е разгласен доста от дълго време е постоянен и системата се движи по предначертаната от него траектория. Омикронът получава пестник след пестник и не може да си и намерения за второстепенен пик.

Накрая обичайно да кажем на Омикрона и през днешния ден
What's up doc?

8. Ето и двете карти. Първата за прогнозната 14 дневна заболеваемост. Варна излезе от Етап 3 от новия проект за битка с К-19. Две области към този момент не се в алената зона. Два района са към този момент в зелената зона. Става дума за две разнообразни карти, тази с районите е на осведомителния портал. Виждате, че и на картата на риска виолетовото към този момент е отстъпило много. И ще продължи да отстъпва. Дифузното разпространяване в страната бавно стопира.

Сега малко за войната.
Да припомня - анализите тук са от механически темперамент. Който желае да лее усеща - да ги лее на друго място.

Най-напред, малко доктрина от гледната точка на комплицираните нелинейни системи (от разработките на Витанов, поради които множеството юрдеци вият като карпатски мечки, а някои към този момент реват и като тиранозаври).

Победата в една война се реализира с прекосяване на един предел. Ще го назовем изкривяване на съперника. Пречупването има две стъпала - техническо изкривяване и психическо изкривяване. Техническото изкривяване идва, когато към този момент нямате задоволително техника, с цел да се съпротивляване. Психологическото изкривяване идва, когато ви замине бойния дух и увереността в успеха. В актуалната война се върви към техноллогично изкривяване на украинската войска - до 2 седмици се чака то да се случи, в случай че няма солидни доставки на оръжие извън. След което ще остане бойният дух. Но като нямаш механически средства и загубите ти в жива мощ стартират бързо да порастват, отпътува и бойният дух.

Още нещо - какъв брой се чака да продължи тая война. Помислете. През 1941 година Вермахтът мина през Украйна за 3 месеца (блицкриег), а на връщане боевете там бяха цяла година (това не беше блицкриег). Значи - най-малко 3 месеца, до момента в който се случи софтуерното и психическото изкривяване на украинската войска. Или пък до момента в който настъплението на съветската войска не бъде спряно по една или друга причина.

Дотук с общата доктрина. Като слушате какво споделя американския генералитет - същото споделя. Нищо чудно. И те, и аз, са учили оценката на бойни дейности по Ланчестър и Ричардсън. Тия неща, обаче и руснаците ги знаят. И то се вижда. Как?

Вчера бомбардираха летището във Виница, нали по този начин. Точкови удари по сериозна инфраструктура в дълбочина на съперника. Следват военните фабрики. Чудим ли се за какво? Вече не - Витанов сподели - софтуерно изкривяване. Наблюдавате по какъв начин се осъществя.

Стратегически проект на руснаците - сковаване на украинската войска при Киев и Харков, завладяване на Николаев на юг (с следваща блокада на Одеса) и най-важното - вкарване в казан на украинската формация към Краматорск откакто Мариупол бъде високомерен. Това взема решение войвата. Украинците нямат потребен под. Ако правят отстъпка под Краматорск, отварят пътя към Днепропетровск, Полтава и обграждане на Харков на юг. Но си резервират дивизиите. Ако не правят отстъпка - кланица към Краматорск с присъединяване на доста тежки съветски артилерийски системи, тежки бомбардировачи и термобарични оръжия (аз все ви пиша за Буратино, само че вие си мислете, че модернизацията му се споделя Солнцепек и, че тия системи не се числят към елементарната артилерия, а са при нуклеарните оръжия. Защо - не дай боже да видите, неприятно е даже да го гледаш по малкия екран.)

Киев и Харков - подложени на тежки бомбардировки. Какво е това - софтуерно изкривяване. Плюс психично изкривяване. Тук Зеленски прави каквото може с цел да отсрочи психичното изкривяване. Но всички добре знаят, че след софтуерното изкривяване идва и психичното.

Първо деяние на всичко нагоре - Мариупол. Падането му води до заличаване на обилни украински сили и до освобождение на обилни съветски сили за настъплениев краматорско направление. Бързо ли ще стане - не. Разбрахме се какво е блицкриег в Украйна - 3 месеца, тя не е дребна страна, нито армията и е дребна, нито е слаба. Може ли да стане по-бързо. Може. Как?. Червеният бутон. Но нямам доверие лудостта да е обхванала съветския общоприет щаб. Те даже са си пресметнали загубите - 45 000 убити, 200 000 ранени. Значи - война с стандартни оръжия.

Украинската войска се бие безстрашно, колкото може. Няма да бъде пречупена елементарно - нито е дребна, нито е зле въоръжена. Но логиката на войната е безмилостна - щом цивилното население напусне Киев, той се чака да бъде щурмуван. Не виждам какво може да спре това. Писах ви, че единствено американските нуклеарни ракети могат да спрат това.

Но няма да го създадат - тяхната тактика е дурга и като огледа човек от тяхната позиция - прави са. Ще извлекат стратегическа изгода от създалата се обстановка.

Добре, стига за през днешния ден.
Желая здраве и триумфи и дано вирусът да ви заобикаля “

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР