Макс Верстапен спечели осма поредна и общо десета победа от

...
Макс Верстапен спечели осма поредна и общо десета победа от
Коментари Харесай

Макс Верстапен недостижим и в Гран при на Белгия

Макс Верстапен завоюва осма поредна и общо десета победа от началото на сезона във Формула 1, откакто победи в конкуренцията за Гран При на Белгия. Втори приключи неговият съотборник Серхио Перес. Последното място на подиума бе заето от Шарл Льоклер с Ферари.


Световният първенец започва шести поради наказване, само че това не му попречи да запише нов успех. Още на старта той завоюва две места, изпреварвайки Оскар Пиастри и Карлос Сайнц, които по-късно отпаднаха.

След като излезе на четвъртата позиция Верстапен имаше потребност от още пет обиколки, с цел да се оправи с Люис Хамилтън в разногласието за третото място, а доникъде на деветата той изпревари и Шарл Леклер в борбата за втората позиция. Така пред него остана единствено съотборникът му Серхио Перес, който също беше отстранен след първите си прекъсвания в бокса.

Люис Хамилтън финишира четвърти. Британецът видя, че няма късмет за подиум и влезе за промяна на гуми. Товя му разреши да открадне от Вертапен бонус точката за най-бърза обиколка.

Фернандо Алонсо съумя да стигне до петото място, а десетката допълниха Ръсел, Норис, Окон, Строл и Юки Цунода.

С триумфа Макс към този момент има 314 точки, като разликата до Перес скочи до 125, откакто мексиканецът е със 189. Алонсо остава трети със 149, само че Хамилтън към този момент е напълно близо със 148.

Състезанието на пистата " Спа " беше последно преди лятната пауза, която продължава един месец. Следващата конкуренция в календара е Гран при на Нидерландия на " Зандворт " на 27 август. /БГНЕС


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР