Макрон това е обещал. Второ, това трябва да се случи

...
Макрон това е обещал. Второ, това трябва да се случи
Коментари Харесай

Любов Панайотова: Макрон е обещал тази пенсионна реформа, той няма какво да губи повече

„ Макрон това е заречен. Второ, това би трябвало да се случи във Франция, макар тази ужасна опозиция, която се разраства. Той няма какво да губи повече – това е последният му мандат. “ Така Любов Панайотова, шеф на Фондация „ Европейски институт “, разяснява опитите за пробутване на пенсионна промяна във Франция и митингите, които това поражда.

Политически видяно, той няма да се стреми да се хареса на гласоподавателите отначало, посочи тя.

Много е значимо промяната да се прокара тази година, тъй като следващата година е Олимпиадата в Париж, подготовката би трябвало да стартира, счита Панайотова.

Тя уточни, че Конституцията на Франция има един характерен член, в който без гласоподаване се постанова даден текст. Към това обаче се прибягва доста рядко.

 
Характерно за Франция е, че съвсем всички професионални класи имат доста специфичност и разлика в методите на пенсиониране. Което не може повече да продължи – това също е ясно на икономистите. Но това е специфичност на френския народ – те обичат да стачкуват, тъкмо за разлика от нас.
„ Не чакам, че държавното управление ще отстъпи. Един от огромните синдикати поддържаше промяната, тъй като и те си дават сметка, че не може Франция да затъва в този държавен дълг, който безусловно ще съсипе страната “, сподели още Панайотова.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР