Макрон се стреми да поддържа диалог с руския президент Владимир

...
Макрон се стреми да поддържа диалог с руския президент Владимир
Коментари Харесай

Макрон: Не бива да унижаваме Русия, въпреки „историческата“ грешка на Путин

Макрон се стреми да поддържа разговор с съветския президент Владимир Путин след нахлуването на Москва в Украйна през февруари. Позицията му неведнъж беше подложена на критика от някои източни и балтийски сътрудници в Европа, защото те я считат за подкопаване на напъните за напън на Путин да седне на масата за договаряния.

„ Не би трябвало да унижаваме Русия, с цел да можем в деня, когато сраженията спрат, да можем да изградим изходна рампа посредством дипломатически средства “, сподели Макрон в изявление за районни вестници, оповестено в събота. „ Убеден съм, че ролята на Франция е да бъде посредническа мощ “, добави той, представен от Ройтерс.

Макрон беседва постоянно с Путин след нашествието като част от напъните за реализиране на преустановяване на огъня и започване на надеждни договаряния сред Киев и Москва.

„ Мисля и му споделих, че той прави историческа и фундаментална неточност за своя народ, за себе си и за историята “, сподели Макрон.

Франция поддържа Украйна военно и финансово, само че до момента Макрон не е бил в Киев, с цел да предложи алегорична политическа поддръжка като другите водачи на Европейски Съюз – нещо, което Украйна искаше да направи. Според Макрон не е изключено да отиде.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР