Макрон позволи на Путин да участва в срещата на лидерите

...
Макрон позволи на Путин да участва в срещата на лидерите
Коментари Харесай

Макрон позволи на Путин да участва в срещата на лидерите на Г-20: Какви са условията

Макрон разреши на Путин да взе участие в срещата на водачите на Г-20. Какви са изискванията? Френският президент Еманюел Макрон разреши на Владимир Путин да участва на срещата на водачите на Г-20 през ноември в Бразилия, в случай че е „ потребна “, само че сподели, че поканата би трябвало да бъде подкрепена от всички членове на Г-20.

На взаимна конференция с президента на Франция в Бразилия, която ще ръководи Г-20, президентът на тази страна Лула да Силва съобщи, че има намерение да изпрати покана до Путин.

В същото време той не изключи Путин да бъде задържан в Бразилия.

„ Не аз вземам решение това, съдът би трябвало да реши, а президентът (на Бразилия, – бел.ред.) не дава оценка на решението на съда. Той го извършва или не… Ако Путин пристигна, той знае какво ще се случи. “, сподели Лула да Силва.

Макрон изрично съобщи, че поканата на съветския деспот за срещата на Г-20 би трябвало да бъде въпрос на консенсус в клуба.

„ Важността на този клуб е, че той би трябвало да се съгласи с останалите 19 и това ще бъде работа на бразилската дипломация “, сподели Макрон.

Ако срещата може да бъде „ потребна, би трябвало да го създадем “, само че „ в случай че основава разделяне, без подозрение “, това не би трябвало да се случва, добави той.

Заповед за арест на Путин

През март 2023 година Международният углавен съд издаде заповед за арест на съветския деспот Владимир Путин. Също по този начин заповедта е издадена на името на Мария Львова-Белова, комисар при президента на Русия по правата на детето.

Ръководителят на Международния углавен съд Томоко Акане неотдавна сподели, че Путин няма да избяга от правораздаването за закононарушения, осъществени от съветските войски в Украйна.

Източник – RFI/Превод:SafeNews

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР