Македонското външно министерство излезе с позиция защо групата на българския

...
Македонското външно министерство излезе с позиция защо групата на българския
Коментари Харесай

Македонското МВнР каза защо не пуснаха Ковачев в РСМ

Македонското външно министерство излезе с позиция за какво групата на българския евродепутат Андрей Ковачев и останалите трима българи през вчерашния ден не бяха позволени да влязат на територията на Северна Македония и да посетят българско военно гробище.

От македонското Министерство на външните работи оповестиха, че евродепутатът Андрей Ковачев, ръководителят на фондация „ Българска памет ” Милен Врабевски и още трима български жители не са били позволени, тъй като не отговаряли на изискванията, записани в Закона за чужденците на РСМ.
-->
„ Поради несъблюдение на изискванията за влизане в Република Македония, според Закона за чужденците, е спряно влизането на петима жители на Република България. Македонската полиция няма да допусне нито в този момент, нито отсега нататък някой да нарушава публичния ред и успокоение и да наскърбява и злепоставя жителите и страната. Такива лица няма да бъдат допускани да влизат на територията на страната ”, изясни представителят на Министерството на вътрешните работи в РСМ Тони Ангеловски, съобщи Нова.

Още в събота българското Министерство на външните работи осъди обстановката, а евродепутатът Андрей Ковачев съобщи, че е разговарял с външния министър на Северна Македония Буяр Османи, който е на посещаване в Съединени американски щати.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР