Македонският президент Георге Иванов каза в годишното си обръщение към

...
Македонският президент Георге Иванов каза в годишното си обръщение към
Коментари Харесай

Макодонският президент Георге Иванов: Договорът с България не може да задоволи всички

Македонският президент Георге Иванов сподели в годишното си послание към нацията, че договорът за другарство и добросъседство сред Македония и България е резултат на взаимни отстъпки, които не могат да задоволят всеки.

„За да бъде реализирана задачата, този контракт би трябвало да бъде гледан от аспекта на бъдещето, а не на предишното. Този контракт за общата история на двете страни и техните нации се отнася до интервала от признаването на република Македония от страна на Република България през 1992 година Призовавам двете държавни управления да допринесат за извършване задачата на контракта “, сподели Иванов, представен от Българска национална телевизия.

Президентът добави, че договорът е основал атмосфера за по-голяма неприкритост и съдействие сред църквите в двете страни.

Според Иванов още веднъж се е появил популизмът с отрицателно въздействие върху добросъседските връзки и подсети, че водачите от района би трябвало да извлекат поука от всичко това. В този подтекст президентът загатна Тиранската платформа, която дефинира като популистка интервенция във вътрешните работи на Македония, заради която политическата рецесия мина в конституционна. Иванов даде и образци за връзките с Косово и със Сърбия.

Македонският държавен глава прикани водачите от района деликатно да премерват всяка своя дума.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР