Македонският премиерът Зоран Заев иска България да подкрепи еврочленството на

...
Македонският премиерът Зоран Заев иска България да подкрепи еврочленството на
Коментари Харесай

Заев очаква българската подкрепа за членство в ЕС

Македонският министър председателят Зоран Заев желае България да поддържа еврочленството на страната му, съобщи Kapital.mk.

Той е убеден в поддръжката на София.

Това сподели Заев на конференция на почетните консули на Република Северна Македония, проведена от външното министерство.

По-рано министър председателят към този момент изрази убеденост, че ще бъдат открити решения на различията сред двете страни.
 Заев: Разбирам България за Гоце Делчев, ще намерим решение
Заев: Разбирам България за Гоце Делчев, ще намерим решение

Очаква българска поддръжка за датата за договаряния с ЕС…

Заев чака България да бъде един от най-лоялните последователи на решението за дата за договаряния за присъединение към Европейски Съюз и има вяра в решаването на всички въпроси посредством двустранен разговор и създаване на другарство. Наскоро той разгласи, че ще се срещне с българския си сътрудник Бойко Борисов, както и със смесената българо-македонска експертна комисия, която ще се събере преди идното съвещание на Съвета на Европейски Съюз.

Той означи, че е реализирано съгласие във връзка с шест исторически фигури и четири глави, които са били изпълнени за две години. Зоран Заев има вяра, че македонската страна ще продължи да намира решения посредством двустранен разговор с другарска България.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР