Македонският премиер Зоран Заев и лидерът на основната гръцка опозиционна

...
Македонският премиер Зоран Заев и лидерът на основната гръцка опозиционна
Коментари Харесай

Заев и Ципрас: ЕС да даде зелена светлина на преговорите със Северна Македония

Македонският министър председател Зоран Заев и водачът на главната гръцка опозиционна партия СИРИЗА Алексис Ципрас приканиха Европейския съюз да дефинира дата за започване на присъединителни договаряния със Скопие през октомври, написа електронното издание на вестник Kathimerini.

По време на срещата си в понеделник следобяд Заев и Ципрас обявиха, че двете страни са преодолели национализма и политическия нарцисизъм посредством подписването на Преспанския контракт за името на Македония през лятото на 2018 година, когато Ципрас беше министър-председател на Гърция и „ е време за Европейски Съюз да направи същото, като даде зелена светлина за започване на присъединителни договаряния със Северна Македония “.

Бившият гръцкия министър председател е в Скопие с цел да взе участие на проведената от списание Economist конференция с име „ Среща на върха на Западните Балкани – Увеличаване на инерцията за европейска интеграция “.

Във вторник Ципрас ще приказва на мероприятието за идващите стъпки в европейската интеграция на района и ще разиска договорката за името със Заев и някогашния ръководител на европейския парламент Мартин Шулц.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР