Македонският премиер Талат Джафери потвърди ангажимента на Скопие за приемане

...
Македонският премиер Талат Джафери потвърди ангажимента на Скопие за приемане
Коментари Харесай

Джафери се ангажира с конституционните промени и добросъседските отношения с България

Македонският министър председател Талат Джафери удостовери уговорката на Скопие за приемане на конституционните промени и съблюдаване на договореностите с България и Европейски Съюз.


Джафери се срещна с посланика на България в страната Н.Пр. Ангел Ангелов, заяви държавната пресслужба.

Двамата подчертаха волята на Скопие и София за поощряване на добросъседските връзки. Джафери и дипломат Ангелов разискаха двустранното съдействие, както и поддържането на стабилността в районен и по-широк европейски подтекст. В тази тенденция беше очебийно смисъла на позитивните образци за подсилване на взаимното доверие в полза на жителите.

На срещата двете страни потвърдиха политическата воля за използване на договорните връзки. В този подтекст министър председателят Джафери удостовери уговорката на държавното управление за използване на конституционните промени в посока на продължение на пътя на европейската интеграция на страната. Беше маркирана взаимната нужда от продължение на политическия разговор на всички равнища през 2024 година, без значение от изборите в РСМ и идната ротация на кабинета в България.


Талат Джафери посочи като позитивен образец в тази тенденция визитата на ръководителя на Народното събрание Росен Желязков през ноември предходната година.

Премиерът акцентира, че Северна Македония е " твърдо ангажирана с разговора сред страните, който води до другарство и взаимно ценене на достолепието ", и изрази очакване Северна Македония и България да имат " опцията да си сътрудничат сполучливо в Европейския съюз след няколко години години, както вършат в този момент, в границите на НАТО ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР