Македонският премиер Димитър Ковачевски се надява, че до 30 юни

...
Македонският премиер Димитър Ковачевски се надява, че до 30 юни
Коментари Харесай

Скопие се надява България да вдигне блокадата до края на юни

Македонският министър председател Димитър Ковачевски се надява, че до 30 юни България ще утвърди преговорната рамка на Северна Македония за участие в Европейския съюз (ЕС).

Надеждите са, че до края на френското председателство на 30 юни ще бъде вдигната блокадата от българска страна с помощта на ясна пътна карта, учредена на съгласие и компромис сред всички страни, сподели македонският министър председател в изявление за МИА.

По думите му би трябвало да се откри "бързо, само че не преждевременно решение с България, защото решението, което ще се реализира, би трябвало да бъде задоволително и за двете страни и ще съставлява основа за създаване на добросъседски връзки, както и основа за бърз прогрес на Република Северна Македония към цялостна интеграция и пълноправно участие в Европейски Съюз ".

Интервюто бе обещано след двудневното му посещаване в Брюксел и срещите с ръководителите на НАТО и Европейски Съюз. Ковачевски уточни, че за него от огромно значение е да бъде открито равновесие сред по-качествено и бързо решение, а стратегическа цел на страната е пълноправното участие в Европейски Съюз и това е най-главният приоритет на това държавно управление.

Ковачевски сподели, представен от Българска телеграфна агенция, че решението на въпросите би трябвало да бъде в духа на европейските полезности, на взаимно почитание сред двете страни и на опазване на достолепието на жителите и в едната, и в другата страна.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР