Македонският премиер Димитър Ковачевски призова всички 120 депутати да подкрепят

...
Македонският премиер Димитър Ковачевски призова всички 120 депутати да подкрепят
Коментари Харесай

Ковачевски призова депутатите на РСМ да подкрепят конституционните промени

Македонският министър председател Димитър Ковачевски прикани всички 120 депутати да поддържат конституционните промени. Той подсети, че те са изискване за отваряне на преговорните глави за участие в Евросъюза. С тях би трябвало да бъдат вписани българите и други общности като пълноправни членове на македонското общество.
Депутатите, които съставляват жителите, би трябвало да бъдат на висотата на дилемите и всички 120 от тях да поддържат пътя на Северна Македония към пълноправно участие в Европейски Съюз. За това прикани македонският министър председател Димитър Ковачевски.
За да стартират договарянията по някои глави, трябват промени в конституцията, в които ще бъдат включени елементи от други нации.
В момента става дума за българите, хърватите, черногорците, само че и част от израелския народ към този момент изрази такова предпочитание, египтяните към този момент подадоха публично искане.

 
Вярвам, че всички 120 депутати би трябвало да поддържат конституционните промени, тъй като с тях се вписват елементи от други нации, които живеят тук и които са изразили предпочитание да бъдат част от нашата конституция. Ние към този момент имаме представители на нации, с изключение на македонския, които са вписани в конституцията. Има страни с до 25 нации в конституциите си като Хърватия, а това единствено обогатява публичната кохезия. Димитър Ковачевски, министър председател на Македония
Димитър Ковачевски, министър председател на Македония

Конституционните промени ще преминат през развой на парламентарно разискване и са нещо, което страната би трябвало да извърши, акцентира министър-председателят.
Той прикани въпроси като конституционните промени да не бъдат употребявани за тяснопартийни ползи.
В страната има ясно диференцирани две обединения – едната е за европейска Северна Македония и дружно с по-голямата част от жителите желае да види страната като част от Европейски Съюз, и ВМРО-ДПМНЕ и Левица, които са срещу участието в Европейски Съюз и заради тази причина непрекъснато акцентират нови аргументи, които нямат никаква връзка с действителността. Втората коалиция не предлага никаква опция.
Северна Македония към този момент е почнала договарянията с Европейски Съюз, оповестен е календарът на процеса на скрининг и на 14 септември екипите ще бъдат в Брюксел, където публично ще се организира първата среща.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР