Македонският министър на външните работи Буяр Османи посочи българските провокатори

...
Македонският министър на външните работи Буяр Османи посочи българските провокатори
Коментари Харесай

Буяр Османи: Български провокатори създават напрежение между Скопие и София

Македонският министър на външните работи Буяр Османи уточни " българските провокатори " като причина за напрежението сред двете страни.

Османи сподели, че " провокациите, които идват от България са от лица, които са деструктивни и за тяхното /българското, бел.ред./ общество ". " Те не основават позитивен имидж на личната си страна и общество. Най-добре е да ги пренебрегваме, да не придаваме такова значение на тези хора ", сподели още Османи по време на постоянния брифинг в Министерството на външните работи в Скопие. Според него, " провокаторите не би трябвало да бъдат окуражавани, тъй като по този метод щели да станат по-силни в самата България ".

Той сподели, че не може да се забрани на членове на Историческата комисия да приказват за нашата /за РСМ, бел.ред./ страна, само че не би трябвало да им се разрешава на тези хора да водят хорото ". " Мисля, че лека бавно ние им лишаваме самодейността, на провокаторите, на тези, които желаят неприятни връзки... В България няма политическо държавно управление и това основава компликации, само че хората, които предизвикат и имат териториални искания работят съзнателно, с цел да употребяват това за техни политически цели в самата България ", сподели още той.

Буря Османи отхвърли изказванията, че има политически напън върху работата на смесената българо-македонска историческа комисия. " Има напън от страна на обществото върху членовете на комисията, само че не и от нас, не и от мен, не и от наша страна, с която те имат контракт. Аз персонално доста рядко поддържам връзка с тях, с цел да няма мое въздействие. Аз персонално съм им споделил: Имате всички вероятни условия за работа. Работете, според вашите убеждения ", сподели още Османи.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР