Македонските медии обръщат невероятно внимание на ареста на феновете на

...
Македонските медии обръщат невероятно внимание на ареста на феновете на
Коментари Харесай

Арестите на фенове заради надпис „Македония без българи – Огън да я гори“

Македонските медии обръщат необикновено внимание на ареста на почитателите на Ботев Пловдив, тръгнали за вчерашния мач с Партизани в Тирана. След дипломатически совалки те бяха освободени от управляващите в югозападната ни съседка. Ботев пък би 3:1 в Албания.

Вестник " Марица " цитира македонски издания за екшъна сред Крива Паланка и Куманово. Докато някои от пловдивчани почивали до бензиностанция край Крива Паланка, други изписали със спрей обидни за локалните графити.

Служителите на бензиностанцията уведомили полицията, която спряла рейса преди Куманово и открила четиримата причинители на прегрешението. Тъй като останалите се солидализирали с приятелите си, се стигнало до обсада на пътя, до интервенция на консула в Скопие по предписание на Външното ни министерство и да ескорт до македоно-албанската граница.

Оказа се, че в действителност македонските медии най-силно са се обидили на един от графитите: „ Македония без българи – Огън да я гори “. Именно за него спортното издание „ Спортклуб “ установи, че „ един от графитите бил изключително афектиран “. Фразата принадлежи на Иван Михайлов, последният началник на същинското, тогавашно Вътрешна македонска революционна организация, родом от Ново село, Щипско.

„ Gol “ добавя, че почитателите на Ботев, които едвам пристигнали в Тирана, съумели да се сбият с последователите на „ Партизани. Електронното издание „ Локално “ написа, че пловдивските ултраси били върнати назад в България.

„ Радио Свободна Европа “ оповестява, че след тричасова обсада на пътя за българската граница, въпросът най-сетне бил позволен и част от българите били върнати в Кюстендил поради обидни за Македония графити.

„ Стандарт “ дава обещание, че „ македонското Министерство на вътрешните работи ще вземе нужните ограничения против вандалското държание на българите “.

„ Курир “ отива още по-далеч, като слага гръмкото заглавие „ Отворена врата за българизацията на Македония: Феновете на „ Ботев “ блокираха път в Македония и изписаха обидни послания за Македония “. Според изданието отговорен за всичко това е Зоран Заев, който беше декларирал, че „ с българите сме един народ и имаме обща история “.

Информация за случая с почитателите на „ Ботев “ има във всички останали македонски медии, написа plovdivderby.com.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР