Македонските българи се борят за равноправие, което да бъде гарантиран

...
Македонските българи се борят за равноправие, което да бъде гарантиран
Коментари Харесай

Румен Радев с остра критика към Кирил Петков заради смените в ръководствата на дружествата

Македонските българи се борят за пълноправие, което да бъде обезпечен в тяхната конституция, паралелно с другите елементи от народа. Те се борят за тяхната пълноценна интеграция в публичния живот на страната. Това е радикално друго от сепаратистките настройки и претенциите за малцинство, които изповядват хората, с които се среща президентът Пендаровски. Това съобщи президентът пред публицисти преди присъединяване си във форума: "The World Ahead 2022” във връзка връзките ни с Република Северна Македония.

Според него визитата на премиера Петков в Република Северна Македония било преждевременно. „ Аз съм имал откровени диалози с него “, сподели той.

Радев акцентира, че е значимо „ българската дипломация да реализира пълноценно своя професионален потенциал, да не се доверява на експертиза извън, на неправителствени организации и да не се поддава на външен натиск”.

„ България постоянно е отворена за разговор. Радвам се, че той стартира да се случва, само че ще търсим подобаващ миг за среща на високо равнище, само че това зависи от дейностите на Пендаровски “, акцентира президентът.

По отношение на управническата стратегия на кабинета „ Петков “ съобщи, че тя още не се е разгърнала. „ Има значими планове. За мен значимо е качеството на законите и тяхната навременност. Предстоят значими решения и аз се надявам те да са в интерес на всички българи “, съобщи президентът Радев.

„ Моята паника е за инфлацията, за галопиращите цени, за покупателната дарба на българите, за тяхната опция да се оправят с все по-растящите сметки и разноски - обикновени за гарантиране на живота. Моята паника е за бъдещето на българската енергетика, за цените на тока за жителите и за предприятията. Когато кабинетът прави смени в управленията на сдруженията би следвало да подсигурява, че няма да има още веднъж частни медиатори при доставката на газ, че ще се реализиран по-добри условия и по-добри цени. Надеждата ми е в тази си активност кабинетът да не се изкушава по наследения управнически модел, който използваше службите, бордовете, регулаторите за кавга и за пробутване на частни ползи, който обвиняваше в нарушение на закона. Ако се употребява същият метод, то няма да реализираме по-различни резултати от следствията на Борисов “, предизвести президентът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР