Македонската страна се опитва да намери най-различни извинения. Българските избори

...
Македонската страна се опитва да намери най-различни извинения. Българските избори
Коментари Харесай

Андрей Ковачев: Няма да има промяна в позицията ни за Скопие

Македонската страна се пробва да откри най-различни извинения. Българските избори нямат нищо общо с общата ни история. Всички български политически партии са на едно мнение - няма по какъв начин да вършим взаимни отстъпки с историята и с ясните исторически обстоятелства. Това сподели евродепутатът и един от най-големите радетели за присъединението на районен съд Македония към Европейски Съюз Андрей Ковачев, представен от БГНЕС.

Според него " нужни са повече храброст и кураж от страна на премиера на РСМ Зоран Заев ". Трябва да се извършва Договорът за добросъседство и другарство. Ако в Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по историческите и просветителни въпроси на България и Северна Македония сътрудниците от Скопие се опасяват да одобряват обстоятелствата, то тогава ще би трябвало да се намерят други механизми за осъществяването на Договора, сподели Ковачев и акцентира: Европейският съюз съществува, с цел да не се ненавиждаме, а да живеем дружно при цялостна приемливост.

" Не може да позволим младите в районен съд Македония да бъдат възпитавани в ненавист към България. През последните три десетилетия непрестанно демонстрирахме доброжелателност - първи ги признахме като самостоятелна страна, защитавахме тяхната териториална целокупност, предоставяхме най-различни помощи, в това число и военни, върнахме ги по пътя на евроинтеграцията. А от другата страна какво виждаме - те не са в положение да се разделят с титовите подходи и не са подготвени да отстранен наложените разделения от комунистическите режими ", съобщи евродепутатът.

На въпроса дали чака някаква смяна в позицията ни преди утрешната среща в Брюксел, Андрей Ковачев отговори малко: Надали до на следващия ден и в останалите няколко часа ще има развиване в настоящето положение, още повече като се има поради неуспехът на последното съвещание от края на предходната седмица на смесената българо-македонска историческа комисия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР