Македония следващата седмица ще получи покана за членство в НАТО,

...
Македония следващата седмица ще получи покана за членство в НАТО,
Коментари Харесай

Министър Шекеринска: Следващата седмица ще получим покана за членство в НАТО

Македония идната седмица ще получи покана за участие в НАТО, а след няколко месеца ще стартира процесът на одобрение на протоколите, съобщи през днешния ден македонският министър на защитата Радмила Шекеринска, представена от организация МИА.

Шекеринска сподели, че поканата ще бъде връчена на страната на гала в Брюксел в границите на срещата на върха на НАТО на 11 и 12 юли.

" С влизането в този най-мощен боен алианс Македония печели несъмнено бъдеще и несъмнено икономическо развиване ", сподели министърът на защитата, съобщи Българска телеграфна агенция.

Шекеринска заяви, че в очакване на поканата държавното управление е приело през днешния ден стратегически проект за защитата и за дълготрайното развиване на армията, по който е работило 12 месеца. Тя означи, че с този документ македонската система на защитата се хармонизира със стандартите на НАТО и той е съгласуван с новите световни провокации.

При подготовката на проекта са осъществени съвещания с всички способени институции, в това число и с президента. За избрани раздели от проекта решенията са били взети с консенсус с кабинета на президента.

С този документ Македония ще се снабди с съвременна и маневрена войска, чиято конструкция ще бъде изменена. Той планува и метаморфоза на министерството на защитата за да се обезпечи по-добро ръководство, сподели Шекеринска.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР